Rödbetspaj med fetaost, timjan och honung
Så härlig färg på denna smarriga paj!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 ägg
1 msk fiberhusk
40 g smör
1 tsk salt
Fyllning
5 stora rödbetor
1 pkt fetaost
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
Purjolök
Timjan
Äggstanning
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 msk honung (kan uteslutas)
salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel, låt vila i kylskåpet i 30 min. Förgrädda pajskalet 10-12 min på 175 grader.
Koka rödbetorna i ca 40 minuter, skala och skär dem i lagom stora bitar. Hacka och stek löken försiktigt. Skär fetaosten och blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg ner blandningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i 30 min på 175 grader. Dekorera med med timjan och kanske lite rostade pumpafrön.
/Jenny