
Chili räkpasta med vitlök och basilika
Fick denna supersmarriga räkpasta till middag ikväll! Den var verkligen smarrig. Ganska stark var den, men jag älskar stark mat. Receptet kommer HÄRIFRÅN
INGREDIENSER (4 portioner)
400 gram pasta
350-400 gram skalade jumboräkor
4 klyftor vitlök
1 röd spansk peppar, chili
1 dl olivolja
1 dl hackad basilika
3 krm salt
Parmesan
Koka spagettin enligt paket. Skala under tiden vitlök, pressa och blanda med olivolja i en liten kastrull. Skölj, dela och skär ut kärnorna i chilifrukten. Hacka den fint och tillsätt till kastrullen med olja och vitlök. Fräs vitlök och chili tills den precis börjar bli brynt och ta av från värmen. Hacka persilja och basilika och lägg i kastrullen. Häll av spagettin och blanda med örterna i kastrullen. Tillsätt räkorna. Servera.
INGREDIENTS (4 servings)
400 grams of pasta
350-400 grams of peeled shrimps
4 cloves of garlic
1 red bell pepper, chili
1 dl olive oil
1 dl chopped basil
3 pinches of salt
parmesan
Cook the spaghetti according to package. Meanwhile peel garlic, squeeze and mix with olive oil in a saucepan. Rinse, share, and cut out the cores of chilli. Chop it finely and add to the saucepan with the oil and garlic. Fry the garlic and chilli until it just starts to get browned and remove from the heat. Chop the parsley and basil and add to the saucepan. Drain the spaghetti and mix with the herbs in the pan. Add the prawns. serve!
Johanna