Busenkel omelett, ost och bröd!
Hej vänner! I går provade jag, förutom att laga världens enklaste middag, även att göra vegansk färskost och baka fröbröd. Färskosten gick sådär, upptäckte för sent att även den naturella yoghurten innehöll socker... Receptet tog jag här i från men jag gjorde bara en halv sats. Som smaksättning använde jag rostade och finhackade solroskärnor, en kryddmix med peppar och soltorkade tomater och örtsalt. Nästa gång skall jag låta vätskan rinna ur lite längre, nu väntade jag ungefär 9 timmar, och hitta en naturell sojayoghurt utan socker! Brödet kommer här ifrån, helt underbar blogg! Jag halverade receptet även här och använde mig av 2 dl solrosfrö 1 dl sesamfrö 0,5 dl psylliumfrö 1 dl linfrö 0,5 dl vallmofrö Väldigt smakrikt och gott bröd! Rekommenderas varmt. Omeletten som jag lagade i kväll var mumsig men väldigt enkel - precis vad man behöver efter en lång dag! Ingredienser: 100 g grönkål olivolja 2 ägg en skvätt mjölk salt och peppar ost (valfritt) Gör såhär: Tina grönkålen om den är fryst, annars lägg den direkt i en stekpanna med het olja. Det kan vara bra att hacka eller åtminstone skära kålen lite innan, så man inte bara får stora blad. Fräs grönkålen en stund och vispa samtisigt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll sedan äggsmeten över grönkålen och låt stelna. Peta lite försiktigt med en gaffel så att det bildas små hål där äggsmeten kan rinna ner, så undviker man att omeletten blir bränd under och ofärdig över! Lägg gärna på några ostskivor efter en stund och lägg på ett lock, så att osten smälter och ovansidan på omeletten stelnar. Om man, som jag, bor i ett väldigt outrustat kök och inte har så stora lock kan man ta en skärbräda i trä och lägga över stekpannan. Det brukar jag göra... Puss och kram!