




Majsscones!
Här kommer ett jätte mumsigt recept på scones, baserat på majsmjöl (så helt glutenfritt) :D
Det är ett väldigt snabbt och enkelt recept. Jag blev inspirerad av Icas recept, men har liksom format ut det så att scones blir exakt så som jag vill ha dem.
Detta recept brukar gälla för 6-8 scones, beroende på hur stora du gör dem.
Så det som behövs är:
-4 dl av majsmjöl
2 tsk av bakpulver
Två nypor salt
70 gram smör, eller margarin
3 dl vanilj mild yoghurt
Därefter kan man lägga till russin eller torkade aprikoser.
För att få degen så kompakt men ändå fluffig så kan man göra så att man först och främst blandar de torra ingredienserna och sen lägger man till smöret och yoghurten. Efter att man har blandat allting till en jämn deg så är det bara att dela den i små runda kakor. Sen gräddar man dem i mitten utav ugnen i 15 minuter (50 grader).
Hoppas ni försöker baka detta hemma, för det är jätte gott att bara äta på morgonen, och mättande!
xoxo
Tomo
PS. Det är inte jag om har tagit bilden!