Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Inlagda Västeråsgurkor med pepparrot

 

 

2 kg Västeråsgurkor
dillkronor
3-4 lagerblad
1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
2 msk brunt senapsfrö
2 dl ättika 24%
7,5 dl vatten
1 kg strösocker
1,5 tsk salt
ev atamon

1. Tvätta och borsta gurkorna
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.

 

Sök bloggar på
Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen
18 augusti 2014 kl 16:10
0kommentarer

Lax med fetaost och chilitäcke

Du behöver:

600 g laxfilé med skinn
1 st röd paprika
2 dl lätt crème fraiche
100 g fetaost
0.5 dl sweet chilisås
100 g skalade räkor 250 g oskalad vikt

Servera med:

potatis kokt
sockerärter
limeklyfta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner.

2
Dela, kärna ur och hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche, smulad fetaost och chilisås. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter.

3
Strö över skalade räkor och baka i 5–10 minuter tills laxen är klar. Servera med potatis och sockerärter och limeklyftor.


Vill man ha lite mera sås så kan man späda ut cremefraiche såsen med lite grädde eller med mera creme fraiche såklart!.

https://www.hemtrevligt.se/hem...



3 augusti 2018 kl 08:00
1kommentar
2

Inlagda Västeråsgurkor med pepparrot

    2 kg Västeråsgurkordillkronor3-4 lagerblad1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång2 msk brunt senapsfrö2 dl ättika 24%7,5 dl vatten1 kg strösocker1,5 tsk saltev atamon 1. Tvätta och borsta gurkorna2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen

Föregående inlägg

Kikärtsbiffar med morotstsatziki

Nästa inlägg

Kycklinggryta med avocado och cashewnötter

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak