


Inlagda Västeråsgurkor med pepparrot
2 kg Västeråsgurkor
dillkronor
3-4 lagerblad
1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
2 msk brunt senapsfrö
2 dl ättika 24%
7,5 dl vatten
1 kg strösocker
1,5 tsk salt
ev atamon
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.
Lax med fetaost och chilitäcke
Du behöver:
600 g laxfilé med skinn
1 st röd paprika
2 dl lätt crème fraiche
100 g fetaost
0.5 dl sweet chilisås
100 g skalade räkor 250 g oskalad vikt
Servera med:
potatis kokt
sockerärter
limeklyfta
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner.
2
Dela, kärna ur och hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche, smulad fetaost och chilisås. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter.
3
Strö över skalade räkor och baka i 5–10 minuter tills laxen är klar. Servera med potatis och sockerärter och limeklyftor.
Vill man ha lite mera sås så kan man späda ut cremefraiche såsen med lite grädde eller med mera creme fraiche såklart!.
https://www.hemtrevligt.se/hem...