Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Minkokbok
  • Minkokbok
  • Arkiv
    • December2022
    • Oktober2022
    • Maj2022
    • Mars2022
    • Februari2022
    • Januari2022
    • December2021
    • November2021
    • Oktober2021
    • Augusti2021
    • Visa hela arkivet
  • Välkommen!
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier

Snabba havrekakor

Är du sugen på att baka något riktigt snabbt och enkelt? Då är dessa kakor ett tips. Med bara tre ingredienser som rörs samman i en kastrull är dessa knäckiga havrekakor otroligt enkla!

För att piffa till och ge kakorna en något lyxigare touch kan man ringla choklad över.


Recept till ca 11 stora kakor i muffinsformar:

150 gram smör

1½ dl strösocker

3½dl havregryn


ev. ca 50 gram choklad


Smält smöret i en kastrull på spisen. 

Ta bort kastrullen från plattan och häll i sockret och havregrynen.

Rör ihop och fördela i formar.

Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Smält eventuellt choklad och ringla över de färdiga kakorna.


Ett tips är också att göra dem i mindre formar. Då får man ut fler goda små munsbitar.

Superenkla, knäckiga och goda havrekakor

10 september 2016 kl 10:31
0kommentarer
1

Snabba havrekakor

Är du sugen på att baka något riktigt snabbt och enkelt? Då är dessa kakor ett tips. Med bara tre ingredienser som rörs samman i en kastrull är dessa knäckiga havrekakor otroligt enkla!För att piffa till och ge kakorna en något lyxigare touch kan man ringla choklad över.Recept till ca 11 stora kakor i muffinsformar:150 gram smör1½ dl strösocker3½dl havregrynev. ca 50 gram chokladSmält smöret i en kastrull på spisen. Ta bort kastrullen från plattan och häll i sockret och havregrynen.Rör ihop och fördela i formar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.Smält eventuellt choklad och ringla över de färdiga kakorna. Ett tips är också att göra dem i mindre formar. Då får man ut fler goda små munsbitar. Superenkla, knäckiga och goda havrekakor

Föregående inlägg

Kladdkaka med lemon curd, snickers och pinjenötter

Nästa inlägg

Smoothie med björnbär

Till bloggens startsida

Minkokbok