




Hallongrotta
Ledig söndag är nästan alltid lika med baksöndag. Idag vaknade jag och lik som förra söndagen var jag så sugen på hallongrottor. Egentligen så enkelt och går så snabbt att slänga ihop men förra söndagen var jag alldeles för trött. Men idag, idag blev det hallongrottor. Vill du också baka denna hemma kommer receptet här nedanför.

250 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl socker
1 tsk vanillinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Knappt 1 msk citronsaft
4,5 dl vetemjöl
Jag har alltid haft svårt och alldeles för dåligt tålamod för att göra något så enkelt som mördeg, men idag provade jag en ny variant och det funkade galant! Istället för att blanda alla torra ingredienser först och knåda ner smöret sist. Gjorde jag så här:
1. Sätt på ugnen på 170 grader, varmluft.
2. Vispa ihop smöret och sockret. Tillsätt vanillinsocker och bakpulver.
3. Rör ner citronsaft och mjöl.
4. Rulla små bollar och lägg i formen, gör en grop i bollen med ena fingret eller en sked och lägg sylten där i.
5. In i ugnen i ungefär 14 minuter. Beroende på hur effektiv din ugn är.