Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Att ta hand om den färska basilikan (utan gröna fingrar)

Såhär brukar det se ut när jag jobbar hemma och ska äta lunch - jag plockar fram allt jag har i kylen och gör en sallad av det. Idag blev det en variant på fetaost, oliver, marinerad vitlök, avokado, keso och lite annat smått och gott. 

Jag ser alltid till att ha tre saker hemma som utgör grunden för mina sallader: fetaost, citron och färsk basilika. De två sistnämnda för smak, den första för att det är så så gott och gör salladen extra matig. 

Apropå basilika, det är ju så härligt att ha hemma men passar man inte sig dör plantan snabbare än du hinner njuta av den. Jag orkar aldrig planera om i större kruka och sånt där jobbigt, utan har några små knep som jag tycker funkar väldigt bra utan så mycket ansträning. Här är mina tre bästa tips: 

1. Köp ett litet mini-växthus, finns bland annat på Granit. Står det i ett soligt fönster håller örterna sig mycket längre. 

2. Vattna regelbundet. Varje dag helst, annars varannan dag! Har basilikan börjat sloka behöver du inte slänga den, så fort den får lite vatten på sig brukar den piggna till igen. 

3. Plocka bladen underifrån. Du ska aldrig plocka toppen av basilikabladen, utan ta de stora bladen som sitter längst ner på stjälkarna. Då kan de små fina bladen på toppen växa till sig och plantan hålla i flera månader med lite kärlek och omtanke.  

22 maj 2017 kl 14:30
0kommentarer
2

Fler inlägg

Hur tvättar man tak bäst?Sydkustensservice
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

Att ta hand om den färska basilikan (utan gröna fingrar)

Såhär brukar det se ut när jag jobbar hemma och ska äta lunch - jag plockar fram allt jag har i kylen och gör en sallad av det. Idag blev det en variant på fetaost, oliver, marinerad vitlök, avokado, keso och lite annat smått och gott. Jag ser alltid till att ha tre saker hemma som utgör grunden för mina sallader: fetaost, citron och färsk basilika. De två sistnämnda för smak, den första för att det är så så gott och gör salladen extra matig. Apropå basilika, det är ju så härligt att ha hemma men passar man inte sig dör plantan snabbare än du hinner njuta av den. Jag orkar aldrig planera om i större kruka och sånt där jobbigt, utan har några små knep som jag tycker funkar väldigt bra utan så mycket ansträning. Här är mina tre bästa tips: 1. Köp ett litet mini-växthus, finns bland annat på Granit. Står det i ett soligt fönster håller örterna sig mycket längre. 2. Vattna regelbundet. Varje dag helst, annars varannan dag! Har basilikan börjat sloka behöver du inte slänga den, så fort den får lite vatten på sig brukar den piggna till igen. 3. Plocka bladen underifrån. Du ska aldrig plocka toppen av basilikabladen, utan ta de stora bladen som sitter längst ner på stjälkarna. Då kan de små fina bladen på toppen växa till sig och plantan hålla i flera månader med lite kärlek och omtanke.  

Föregående inlägg

Filter och fejkföljare

Nästa inlägg

v 15: Att hantera sötsug

Till bloggens startsida

Foodstories