RAWFOODBOLLAR
Långa dagar, många föreläsningar, mycket plugg och alldeles för lite sömn rensar energin direkt. Därför gjorde jag några sådana här läckra godbitar att ha i kylen när blodsockerdippen kommer. Dock åt jag upp i princip hela satsen direkt haha, så det får bli till att göra nya! Men riktigt bra snacks att ha hemma iallafall tycker jag. INGREDIENSER12-15st färska dadlar2 dl blandade nötter eller fröer (jag hade valnötter, pumpakärnor, solroskärnor och mandlar)1/2 dl gojibär (tranbär, aprikos eller annan torkad frukt fungerar också)1 msk kokosolja1 dl riven kokos2 msk raw kakao (vanlig funkar också)en skvätt kaffeNötter/kokosflingor till rullning 1. Mixa nötterna till mjöl i mixern2. Tillsätt övriga ingredienser3. Mixa till en kompakt massa. Forma till bollar och rulla i nötter/kokosflingor om du vill. Förvara i kyl, helst ett tag innan dem serveras. INGREDIENTS 12-15st fresh dates 2 cups mixed nuts or seeds 1/2 cup goji berries ( cranberries, apricots or other dried fruit also works ) 1 tbsp coconut oil 1 cup grated coconut 2 tablespoons raw cacao (regular works too ) a dash of coffee Nuts / coconut flakes to scroll 1. Mix the nuts into flour in the mixer 2. Add the remaining ingredients 3. Mix into a compact mass. Shape into balls and roll in nuts / coconut flakes if you like. Store in refrigerator , preferably some time before it is served .Johanna