Parmesankex med rosmarin
I fredags gjorde jag dessa supergoda kex att bjuda på som tilltugg till förrätt. De blev verkligen supergoda och salta! Perfekt att servera med smaksatt färskost och t.ex. brieost, grönost eller liknande. INGREDIENSER (30st)100 g parmesanost 4 kvistar färsk rosmarin 4 dl vetemjöl 150 g smör 0,5 dl mjölk 1 tsk salt ½ tsk bakpulver ½ krm bikarbonat 2 msk torkad rosmarin Riv parmesanosten och hacka rosmarinen. Blanda sedan alla ingredienser förutom den torkade rosmarinen i en bunke. Arbeta samman degen och knåda tills degen är fast. Dela upp degen i två lika stora stycken. Forma degarna till två rullar. Rulla degen i havssalt och rosmarin. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter. INGREDIENTS (30st) 100g parmesan cheese4 sprigs fresh rosemary4 dl flour150g butter0.5 dl milk1 teaspoon salt½ tsp baking powder½ tsp bicarbonate2 tablespoons dried rosemary Grate the Parmesan cheese and chop the rosemary.Then mix all the ingredients except the dried rosemary in a bowl. Work the dough and knead until the dough is firm.Divide the dough into two equal pieces.Shape the dough ball into two rolls.Roll dough into sea salt and rosemary.Turn on the oven to 200 degrees.Place dough ball in plastic wrap and put them in the fridge for 10 minutes.Remove and slice the cookies into 0.5 cm thick slices.Place slices on a baking sheet and bake them for about 10-15 minutes.