Friterad camembert
kvällens dessert! Detta är en väldigt speciell dessert, camembert är en ostsort med väldigt speciell smak. Jag tyckte personligen om själva osten men tycker inte att den passar som efterätt, hade hellre ätit den som t.ex. tapasrätt eller så. Camembertosten serverades med vaniljglass, hallonsylt och hallon. Vanligast är dock att servera den med hjortronsylt med hallon fungerade lika bra! FRITERAD CAMEMBERT RECEPT (Blir cirka 12 bitar)- 375gram camembert- 1 stort ägg- vetemjöl- ströbröd 1. Vispa upp ägget lätt i en tallrik. Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Häll upp vatten i en skål2. Doppa osten i vatten. Vänd ostbitarna i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. De ska vara helt täckta runt om.4. Hetta upp oljan till cirka 180 grader i en kastrull. Prova med en liten vit brödbit att oljan är lagom varm. Om den är gyllengul efter cirka 1 minut är oljan lagom.5. Fritera 3-4 ostbitar åt gången cirka 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. 6. Servera osten direkt med antingen hallonsylt eller hjortronsylt, eller annan sylt av tycke! Johanna