Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Fiskpanering

Igår gjorde jag en egenpåhittad panering till rödspettan vi åt! Jag gjorde min egna nyttiga variant av "vanlig panering" och jag måste säga att denna faktiskt var mycket godare. Jag använde mig av rödspettafiléer men man kan självklart använda andra fisksorter (vid större filéer kan receptet behöva utökas!)   FISKPANERING (2st fiskfiléer) 3/4-1 dl havremjöl 1 tsk linfrön 1 tsk sesamfrön 1 tsk kokosflingor 1 ½ tsk hackade pumpakärnor 1 ½ tsk hackade solroskärnor 1 msk lime/citronsaft Kryddor (t.ex. salt, peppar, citronpeppar) 1 ägg   1. "Marinera" fiskfiléerna i limesaften och krydda sedan med valfria kryddor efter smak (Jag använde salt och citronpeppar).  2. Rulla fiskfiléerna i hälften av havremjölet 3. Rulla sedan filéerna i ett vispat ägg 4. Blanda samman hälften av havremjölet, linfrön, sesamfrön, kokosflingor, hackade pumpakärnor och hackade solroskärnor till en panering. Rulla sedan fiskfiléerna i paneringen. 5. Stek i stekpanna på medelhög värme tills de fått en gyllenbrun och knaprig yta. Servera med citron som du kan droppa över och valfria tillbehör.   Johanna

Föregående inlägg

Kvällssnack

Nästa inlägg

Fantastiskt god förrätt

Till bloggens startsida

foodporn