Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Canneloni med ricotta och spenat

Igår lagade jag och mina vänner en jättegod Canneloni med ricotta och spenatfyllning! Vi var dock lite otåliga så dem var inte helt färdiga när vi högg in, men goda var dem oavsett. Förvånandsvärt enkla och göra också. Vi utgick mestadels från ICAs recept. INGREDIENSER (4 personer)1 gul lök2 vitlöksklyftor8 marinerade soltorkade tomater150 g färsk spenat1 msk olivolja250 g ricottaostsalt och peppar2 msk hackad oregano eller timjan200 g färska lasagneplattor1 burk pastasås med vitlökssmak (välj den smak du själv föredrar)1-2 dl riven parmesanost/annan ost 1. Sätt ugnen på 225°C.2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna.4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.5. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.  INGREDIENTS (serves 4) 1 onion 2 cloves garlic 8 marinated sundried tomatoes 150 g fresh spinach 1 tablespoon olive oil 250 g ricotta salt and pepper 2 tablespoons chopped oregano or thyme 200 g fresh lasagne sheets 1 jar of pasta sauce with garlic flavor (choose the flavor you prefer) 1-2 dl grated Parmesan cheese / cheese of choice 1. Preheat the oven to 225 ° C. 2. Peel and chop the onion and garlic. Cut the tomatoes into pieces. 3. Fry the onion , garlic and spinach in the oil so that it softens and the liquid absorbed. Remove the pan from the heat and stir in the tomatoes and ricottacheese. Season with the spices. 4. Pour about half of the pasta sauce into an ovenproof dish . Cut the lasagne sheets in about 12 cm long pieces . Place the filling as a string in the middle of the plates. Roll up and place the rolls with seam-sidedown in the dish. 5. Pour the rest of the pasta sauce over the rolls and sprinkle on the cheese . 6. Insert shape in the oven for about 20 minutes . Johanna

Föregående inlägg

Hallonsmoothie

Nästa inlägg

Smördegstarte med päron och chevre

Till bloggens startsida

foodporn