Food & Furniture
Frukost var den måltiden som fick mig att bli intresserad av mat. Till en början var det mest en förkärlek för hotellfrukostar och brunchbufféer. Idag är jag inte längre lika fascinerad av överflödet och valmöjligheterna, utan uppskattar lika mycket att börja dagen med en tallrik med granola, grekisk yoghurt, russin & frukt. Och självklart, kaffe!
Granola, ca 20 portioner
10 dl havregryn
2 dl mandel/hasselnöt
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
2 dl vatten
Kanel
Kardemumma
1/2 dl farinsocker
1/2-1 dl honung (beroende på hur söt man vill ha den)
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda vatten, kanel, kardemumma, farinsocker & honung i en kastrull och låt värmas upp. Häll blandningen över det torra i bunken. Blanda noga. Lägg på 2 plåtar och rosta i ugnen på 175 ° C i ca 30 minuter. Ta ut och rör runt var 10e minut.