Bottenlös broiler & bacon paj
Efter en kväll på jobbet så kom jag hem till ett härligt doftande hus. Mamma hade rört ihop en paj enligt ett nytt recept som jag sökt upp. Redan efter första tuggan visste jag att det var en ny favorit! Dessutom är det ett lchf-recept, men det passar lika bra för de som inte följer lchf-linjen. 1 brk Créme Bonjour vitlök färskost 1 dl turkisk yoghurt 1 dl riven mozarella 10 cm purjolök 1 rödlök 2 söta spetspaprikor 2 klyftor vitlök svartpeppar 600 gr strimlad kyckling 1 pkt bacon 1 tsk grillkrydda cayenne oregano 3 ägg 2 1/2 dl grädde 1/2 dl ost Börja med att blanda de första ingredienserna till en fluffig röra och sprid sedan ut det i en pajform. Strö sedan över osten. Finhacka purjolöken, rödlöken och skiva paprikan, pressa vitlöken och fräs det i smör. Inte för länge men så att rödlöken mjuknar. Häll sedan allt i pajformen. Stek kycklingen och klipp bacon och fräs dem tillsammans med kryddorna. Häll det sedan i pajformen. Till äggstanningen blandar du de sista tre ingredienserna. Om du har tid så kan du gärna vispa grädden lätt, slå ned äggen i dem och vänd sedan ner osten. Häll det sedan över i pajformen, använd en gaffel för att få ner stanningen överallt. Grädda sedan pajen i ca. 30 minuter på 175 grader. Servera pajen med en vanlig grönsallad. Om man vill lägga till lite extra smak så kan kan lägga i några bitar fetaost i pajen! - Amanda -