Nutellasemifreddo med browniebotten

vi är nio dagar in i 2021 och jag tänkte bjuda på receptet till nyårstårtan!Det blev en nutellasemifredo - en sedan länge poppis glasstårta hemma hos oss. Den brukar bakas med marängbotten (se https://www.devote.se/minkokbo...) men denna gång testade jag att göra den med en browniebotten istället.Recept brownie:2 ägg2 dl socker1,5 dl mjöl4 man kakao1 tsk vaniljsocker100 gram smält smör.Vispa ägg och socker.Rör ner övriga ingredienser.Häll smeten i en form (jag använde en med 25 cm i diametern). Grädda i 175 grader ca 15 minuter.Recept nutellaglass:400 g nutella4 äggulor4 äggvitor2 msk socker 5 dl vispgräddeSeparera gulor och vitor i två olika skålar.Vispa äggulan med 1 msk socker i en bunke och äggvitan med 1 msk socker till vitt skum i en bunke.Vispa sedan grädden och vänd ner de vispade gulorna och vitorna.Häll i Nutellan och rör så att det blir ett swirl av Nutella.Häll smeten över den kalla brownien i formen. Plasta in och låt stå i frysen minst 4 timmar. En bild från fyra år tillbaka. Även då var detta en poppis kalastårta.