Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Mat helt enkelt
  • Mat helt enkelt
  • Kategorier
    • Kyckling
    • Fisk & Skaldjur
    • Kött
    • Bröd
    • Vegetariskt
    • Efterätter
    • Kakor
    • Sockerfritt
    • Sockerfullt
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Chilaquiles

Ojojoj, ibland bara springer tiden iväg och man hinner inte öppna datorn överhuvudtaget, men så blir det väl på sommaren när man inte har några rutiner. I alla fall så kommer här (ännu ett) recept på en texmexrätt med kyckling. Börjar nu inse att det där nog är min grej.     Ugn: 190 grader Till 4-6 portioner   Ingredienser: 12 tortillas (inte den största sorten) 4 tillagade kycklingfiléer 1 stor burk salsa 3 msk färsk koriander 4 vitlöksklyftor 1 tsk mald spiskummin 350g riven ost 4,5 dl kycklingbuljong Jalapeños Lite nyriven parmesan Olja Crème fraiche   Gör så här: Strimla tortillasen och lägg i en ugnsform. Vänd dem i olja och ställ in i ugnen i ca 30 minuter tills de är frasiga och gyllene. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg hälften av den i bottnen på en ugnsfast form. Häll över halva burken salsa, halva mängden koriandern, vitlöken och spiskumminen. Avsluta med ca 1/3 av den rivna osten och lägg över halva mängden tortillastrimlor. Gör om igen och avsluta med resten av osten, buljongen, jalapeños och parmesanen. Ställ in i ugnen på samma temperatur i ca 30 minuter. Servera med en klick créme fraiche.      // Josefin

Nästa inlägg

Fräscha kycklingwraps

Till bloggens startsida

Mat helt enkelt