Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Oktober2012
    • April2012
    • Mars2012
    • Februari2012
    • Januari2012
    • Visa hela arkivet

Silviakaka i långpanna!

 

Hejasan Allihop!

 

Idag har jag tagit det lungt och bara slappat. Har försökt plugga lite till so provet på tisdag men det gick la sådär. Det blev så att jag bakade istället. Resultatet ser ni på bilden.

 

Silviakaka är en super god kaka med sockerkaks botten (ungefär) med glasyr ovanpå. Enkelt att göra och tar inte så lång tid. Det är rätt mycket ingredienser så det gäller att förbereda sig! Det blir rätt många bitar om man skär dom i mellan stor storlek så det räcker ett tag.

 

Silviakaka i långpanna 

 Du behöver: 

4 st ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl vatten varmt

Glasyr: 

200 gram smör, smält
2,5 dl strösocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker

Garnering: 

1,5 dl kokosflingor

 

Gör så här: 

Klä en långpanna med bakplåtspapper.
BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna.
GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall.
Strö över med kokos.
Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.

 

Frågor om receptet är bara att skriva i kommentar rutan, svarar gärna!

 

BYE

15 april 2012 kl 18:48
2kommentarer

Fler inlägg

Höfternarevolutionary
En kall jävla ölenmassaskit
Veckans MenyMeny
Förstod utan ordAaauroraa

Silviakaka i långpanna!

  Hejasan Allihop!   Idag har jag tagit det lungt och bara slappat. Har försökt plugga lite till so provet på tisdag men det gick la sådär. Det blev så att jag bakade istället. Resultatet ser ni på bilden.   Silviakaka är en super god kaka med sockerkaks botten (ungefär) med glasyr ovanpå. Enkelt att göra och tar inte så lång tid. Det är rätt mycket ingredienser så det gäller att förbereda sig! Det blir rätt många bitar om man skär dom i mellan stor storlek så det räcker ett tag.   Silviakaka i långpanna   Du behöver:  4 st ägg 4 dl strösocker 5 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 2,5 dl vatten varmt Glasyr:  200 gram smör, smält 2,5 dl strösocker 2 st äggulor 1 msk vaniljsocker Garnering:  1,5 dl kokosflingor   Gör så här:  Klä en långpanna med bakplåtspapper. BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om. Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning. Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna. GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall. Strö över med kokos. Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.   Frågor om receptet är bara att skriva i kommentar rutan, svarar gärna!   BYE

Föregående inlägg

Grrrr....

Nästa inlägg

Sandbacken cup!

Till bloggens startsida

908112