Silviakaka i långpanna!
Hejasan Allihop!
Idag har jag tagit det lungt och bara slappat. Har försökt plugga lite till so provet på tisdag men det gick la sådär. Det blev så att jag bakade istället. Resultatet ser ni på bilden.
Silviakaka är en super god kaka med sockerkaks botten (ungefär) med glasyr ovanpå. Enkelt att göra och tar inte så lång tid. Det är rätt mycket ingredienser så det gäller att förbereda sig! Det blir rätt många bitar om man skär dom i mellan stor storlek så det räcker ett tag.
Silviakaka i långpanna
Du behöver:
4 st ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl vatten varmt
Glasyr:
200 gram smör, smält
2,5 dl strösocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker
Garnering:
1,5 dl kokosflingor
Gör så här:
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna.
GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall.
Strö över med kokos.
Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.
Frågor om receptet är bara att skriva i kommentar rutan, svarar gärna!
BYE