Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Mumsfilli Bella
  • Mumsfilli Bella
  • Kategorier
    • Bröd
    • Matigt
    • Baka
    • Tankar
    • Frukost
    • Livsmedel
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Mars2015
    • December2014
    • November2014
    • Oktober2014
    • September2014
    • Augusti2014
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Chili på högrev

Jag vet att de flesta recept som kommer upp här är bröd eller något annat som med fördel äts till frukost. Det kan ju bero på att frukostmat är bland det bästa jag vet och jag oftast äter det både till frukost, mellis och lunch om jag får bestämma. Men här kommer ett recept på en av mina favorit MATrätter, nämligen chili på högrev. Massa smak, värmande och mättande.

 

Man kan äta det med valfri tillbehör, men vi brukar köra på majs, gräddfil och nachochips.

 

Den tar sin lilla tid på sig att bli färdig, men den klarar sig ganska bra själv på spisen så du kan göra något annat medan den står och gottar till sig. Jag gjorde den på morgonen och sen när den var klar fick den bara stå och svalna och bli ännu mer smakrik och mumsig. Sedan var det bara att värma upp den på kvällen när det var dags för middag.

 

 

CHILI PÅ HÖGREV

 

- 1 kg högrev

- 2 gula lökar

- 10 vitlöksklyftor

- 2 morötter

- 2 msk ingefära

- 5 stjälkar selleri

- 1 paket bacon

- 2 röda chili

- 2 chipotle chili

- 2 lagerblad

- 2 burkar krossade tomater

- 1 dl rödvinsvinäger

- 1 msk honung

- 1 köttbuljongtärning + ca 2 dl vatten

- 1 msk oregano

- 1 msk spiskummin

- 2 röda paprikor

 

Börja med att putsat köttet och tärna i stora bitar. Finhacka lök, vitlök, ingefära och  chilin. Skär även bacon, morötter och selleri i önskvärd form. Bryn köttet i omgångar i en stor kastrull. Fräs sedan allt du har skurit tills det fått lite färg och lägg sedan tillbaka köttet i grytan. Tillsätt tomatkrosset, rödvinsvinägern, honung, buljong och kryddorna. Låt sjuda i 1 timme. Tärna paprikorna och lägg i i grytan och låt sjuda i ytligare 2 timmar. Under tiden kan du röra om då och då och se till tillsätta vatten om du tycker att den ser för torr ut.

 

Smaka av.

 

Dra isär köttet lite med en gaffel så att de faller isär till "strimlor". Färdigt att servera! Servera rykande varm med goda tillbehör.

 

 

 

 

5 mars 2015 kl 07:16
0kommentarer

Chili på högrev

Jag vet att de flesta recept som kommer upp här är bröd eller något annat som med fördel äts till frukost. Det kan ju bero på att frukostmat är bland det bästa jag vet och jag oftast äter det både till frukost, mellis och lunch om jag får bestämma. Men här kommer ett recept på en av mina favorit MATrätter, nämligen chili på högrev. Massa smak, värmande och mättande.   Man kan äta det med valfri tillbehör, men vi brukar köra på majs, gräddfil och nachochips.   Den tar sin lilla tid på sig att bli färdig, men den klarar sig ganska bra själv på spisen så du kan göra något annat medan den står och gottar till sig. Jag gjorde den på morgonen och sen när den var klar fick den bara stå och svalna och bli ännu mer smakrik och mumsig. Sedan var det bara att värma upp den på kvällen när det var dags för middag.     CHILI PÅ HÖGREV   - 1 kg högrev - 2 gula lökar - 10 vitlöksklyftor - 2 morötter - 2 msk ingefära - 5 stjälkar selleri - 1 paket bacon - 2 röda chili - 2 chipotle chili - 2 lagerblad - 2 burkar krossade tomater - 1 dl rödvinsvinäger - 1 msk honung - 1 köttbuljongtärning + ca 2 dl vatten - 1 msk oregano - 1 msk spiskummin - 2 röda paprikor   Börja med att putsat köttet och tärna i stora bitar. Finhacka lök, vitlök, ingefära och  chilin. Skär även bacon, morötter och selleri i önskvärd form. Bryn köttet i omgångar i en stor kastrull. Fräs sedan allt du har skurit tills det fått lite färg och lägg sedan tillbaka köttet i grytan. Tillsätt tomatkrosset, rödvinsvinägern, honung, buljong och kryddorna. Låt sjuda i 1 timme. Tärna paprikorna och lägg i i grytan och låt sjuda i ytligare 2 timmar. Under tiden kan du röra om då och då och se till tillsätta vatten om du tycker att den ser för torr ut.   Smaka av.   Dra isär köttet lite med en gaffel så att de faller isär till "strimlor". Färdigt att servera! Servera rykande varm med goda tillbehör.        

Föregående inlägg

Kokosfrallor

Nästa inlägg

Linsfrallor

Till bloggens startsida

Mumsfilli Bella