Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Svett, träning & en massa hälsotjat.
  • Svett, träning & en massa hälsotjat.
  • Kategorier
    • Träning & Hälsa.
    • Kost.
    • Recept.
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • November2014
    • Augusti2014
    • Juli2014
    • Juni2014
    • Maj2014
    • April2014
    • Mars2014
    • Februari2014
    • Januari2014
    • December2013
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Recept: Nyttiga vegan-muffins med morot & kardemumma.

Lov, ledighet och förträngt skolarbete - det brukar leda till att jag hänger på gymmet eller i köket större delen av ledigheten. Jag har gjort storbak av matbröd och experimenterat fram muffins. Bröden kommer upp en annan gång, men ni behöver inte vänta på muffin-receptet, för det kommer här!

 

Vegan-muffins med morot & kardemumma

12 stycken 


2 msk chiafrön

2 dl havremjölk

2 dl grahamsmjöl

1 dl rågsikt

1/2 dl fiberhavregryn eller vanliga havregryn

1 msk bakpulver

2 dl grovhackad sötmandel

1/2 msk malen kardemumma

1 msk kanel

1 dl agavesirap

1/2 dl rapsolja

1 sött, medelstort äpple

1 stor morot

2 tsk salt


Sätt ugnen på 225 grader.

   Blanda chiafrön och havredryck i en bunke, låt stå och svälla i ca 15-20 min. Rör om lite då och då.

    Blanda grahamsmjöl, rågsikt, salt, mandlar, kardemumma, havregryn, bakpulver och kanel i en annan bunke. Riv äpplet och moroten grovt och blanda tillsammans med mjölblandningen. 

   Rör om bland chiafröna och häll i mjölblandningen, blanda i resterande ingredienser och blanda ordentligt. 

     Klicka ner smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10-20 min. 

 

 

 

18 april 2014 kl 19:40
0kommentarer

Recept: Nyttiga vegan-muffins med morot & kardemumma.

Lov, ledighet och förträngt skolarbete - det brukar leda till att jag hänger på gymmet eller i köket större delen av ledigheten. Jag har gjort storbak av matbröd och experimenterat fram muffins. Bröden kommer upp en annan gång, men ni behöver inte vänta på muffin-receptet, för det kommer här!   Vegan-muffins med morot & kardemumma 12 stycken  2 msk chiafrön 2 dl havremjölk 2 dl grahamsmjöl 1 dl rågsikt 1/2 dl fiberhavregryn eller vanliga havregryn 1 msk bakpulver 2 dl grovhackad sötmandel 1/2 msk malen kardemumma 1 msk kanel 1 dl agavesirap 1/2 dl rapsolja 1 sött, medelstort äpple 1 stor morot 2 tsk salt Sätt ugnen på 225 grader.    Blanda chiafrön och havredryck i en bunke, låt stå och svälla i ca 15-20 min. Rör om lite då och då.     Blanda grahamsmjöl, rågsikt, salt, mandlar, kardemumma, havregryn, bakpulver och kanel i en annan bunke. Riv äpplet och moroten grovt och blanda tillsammans med mjölblandningen.     Rör om bland chiafröna och häll i mjölblandningen, blanda i resterande ingredienser och blanda ordentligt.       Klicka ner smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 10-20 min.       

Föregående inlägg

Pigga ben.

Nästa inlägg

För oss som skippar kyckling & lax.

Till bloggens startsida

Svett, träning & en massa hälsotjat.