Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Grekiskt
    • Italienskt
    • Vegetariskt
    • Spanskt
    • Indiskt
    • Kinesiskt
    • Brittiskt
    • Japanskt
    • Franskt
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Maj2013
    • April2013
    • Februari2013
    • Januari2013
    • December2012
    • November2012
    • Visa hela arkivet

Tre olika dumplings med 2 sorters såser

 

Räkfylling:

 

Fyllning:

 

400-500 gr skalade räkor

0,5 purjolök

0,5 dl kinesisk soja

0,5 dl matolja, ex. solrosolja

0,5 msk salt

25 gram färsk ingefära

1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan)

 

Tillagning:

  1. Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra.
  2. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke.
  3. Tillsätt de skalade räkorna hela eller grovhackade.
  4. Skala och riv ingefäran och tillsätt den.
  5. Tillsätt soja, olja och salt.
  6. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet.
  7. Fyll wontons: Ta ett ark wontondeg i handen och lägg på en msk fyllning, vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite. Ställ wontonsen på en bricka. Instruktionsvideo: http://www.youtube.com/watch?v=_wUiwMOa-BI
  8. Kokta wontons: Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull.
  9. Lägg i ca 20 wontons i taget och koka dem några minuter. De är klara när de flyter på ytan ca 3-4 minuter. Det är ungefär som att koka färsk pasta.
  10. Ta upp wontonsen med en hålslev och servera med dippsås.
  11. Friterade wontons: Värm en liter matolja som solrosolja eller jordnötsolja i en gryta med lock till 180 grader (kolla med termometer eller testa en bit wontondeg).
  12. Fritera wontonsen ca 10 st i taget i 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt ev. rinna av på ett hushållspapper. Server dem med dipssås.

 Fläskfyllning:

 

Ingredienser:

 

500 gram fläskfärs

0,5 purjolök

0,5 dl kinesisk soja

0,5 dl matolja, ex. solrosolja

0,5 msk salt

25 gram färsk ingefära

1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan)

0,5 dl vatten

 

Tillagning:

  1. Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra.
  2. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke.
  3. Tillsätt färsen.
  4. Skala och riv ingefäran och tillsätt den.
  5. Tillsätt soja, olja, salt samt vatten.
  6. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet.
  7. Fyll wontons på samma sätt som med räkfyllningen

Fläsk- och räkfyllning:

 

Ingredienser:

 

250 gram fläskfärs

250 gram räkor

0,5 purjolök

0,5 dl kinesisk soja

0,5 dl matolja, ex. solrosolja

0,5 msk salt

25 gram färsk ingefära

1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan)

0,5 dl vatten

 

Tillagning:

  1. Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra.
  2. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke.
  3. Tillsätt färsen.
  4. Tillsätt de skalade räkorna hela eller grovhackade
  5. Skala och riv ingefäran och tillsätt den.
  6. Tillsätt soja, olja, salt samt vatten.
  7. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet.
  8. Fyll dina wontons på samma sätt som innan

Dippsås med soja och ingefära:

 

Ingredienser:

 

4 msk soja

4 msk vitvinsvinäger

2 1/2 tsk socker

1/2 salladslök, hackad

2 tsk färsk ingefära, hackad

1/2 tsk rostad sesamolja

1/2 tsk röd chiliflingor

 

Tillagning:

 

1. Blanda soja, vinäger, socker och 4 msk vatten i en liten kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills sockret löser sig.

2. Häll blandningen i en skål och rör i salladslök, ingefära, olja och chiliflingorna.

3. Servera

 

Sötsur sås:

 

Ingredienser:

 

2 dl socker

1 dl vitvinsvinäger

1.5 dl vatten

0.5 dl soja

1 msk tomatpuré

2 msk maizena

 

Tillagning:

 

1. Kombinera socker, vinäger, vatten, soja och tomatpuré i en gryta. Värm på medelhög värme.

2. Tillsätt maizena efter behag tills såsen tjocknar

3. Servera

rebecka

 

 

3 april 2013 kl 12:32
0kommentarer

Tre olika dumplings med 2 sorters såser

  Räkfylling:   Fyllning:   400-500 gr skalade räkor 0,5 purjolök 0,5 dl kinesisk soja 0,5 dl matolja, ex. solrosolja 0,5 msk salt 25 gram färsk ingefära 1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan)   Tillagning: Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke. Tillsätt de skalade räkorna hela eller grovhackade. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt soja, olja och salt. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet. Fyll wontons: Ta ett ark wontondeg i handen och lägg på en msk fyllning, vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck till samt överlappa gärna kanterna lite. Ställ wontonsen på en bricka. Instruktionsvideo: http://www.youtube.com/watch?v=_wUiwMOa-BI Kokta wontons: Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull. Lägg i ca 20 wontons i taget och koka dem några minuter. De är klara när de flyter på ytan ca 3-4 minuter. Det är ungefär som att koka färsk pasta. Ta upp wontonsen med en hålslev och servera med dippsås. Friterade wontons: Värm en liter matolja som solrosolja eller jordnötsolja i en gryta med lock till 180 grader (kolla med termometer eller testa en bit wontondeg). Fritera wontonsen ca 10 st i taget i 2-3 minuter. Ta upp med hålslev och låt ev. rinna av på ett hushållspapper. Server dem med dipssås.  Fläskfyllning:   Ingredienser:   500 gram fläskfärs 0,5 purjolök 0,5 dl kinesisk soja 0,5 dl matolja, ex. solrosolja 0,5 msk salt 25 gram färsk ingefära 1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan) 0,5 dl vatten   Tillagning: Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke. Tillsätt färsen. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt soja, olja, salt samt vatten. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet. Fyll wontons på samma sätt som med räkfyllningen Fläsk- och räkfyllning:   Ingredienser:   250 gram fläskfärs 250 gram räkor 0,5 purjolök 0,5 dl kinesisk soja 0,5 dl matolja, ex. solrosolja 0,5 msk salt 25 gram färsk ingefära 1 msk grönpeppar till 0,5 dl grönpepparvatten (se nedan) 0,5 dl vatten   Tillagning: Koka upp 1-2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan att dra. Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke. Tillsätt färsen. Tillsätt de skalade räkorna hela eller grovhackade Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Tillsätt soja, olja, salt samt vatten. Tillsätt 0,5 dl grönpepparvatten och rör ihop allt till en jämn smet. Fyll dina wontons på samma sätt som innan Dippsås med soja och ingefära:   Ingredienser:   4 msk soja 4 msk vitvinsvinäger 2 1/2 tsk socker 1/2 salladslök, hackad 2 tsk färsk ingefära, hackad 1/2 tsk rostad sesamolja 1/2 tsk röd chiliflingor   Tillagning:   1. Blanda soja, vinäger, socker och 4 msk vatten i en liten kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills sockret löser sig. 2. Häll blandningen i en skål och rör i salladslök, ingefära, olja och chiliflingorna. 3. Servera   Sötsur sås:   Ingredienser:   2 dl socker 1 dl vitvinsvinäger 1.5 dl vatten 0.5 dl soja 1 msk tomatpuré 2 msk maizena   Tillagning:   1. Kombinera socker, vinäger, vatten, soja och tomatpuré i en gryta. Värm på medelhög värme. 2. Tillsätt maizena efter behag tills såsen tjocknar 3. Servera rebecka    

Föregående inlägg

Vegetariskt mellanmål/lunch

Nästa inlägg

Vegetarisk tacopaj

Till bloggens startsida

1040757