SOCKERFRIA LUSSEBULLAR
Här kommer receptet till er som vill testa mina sockerfria lussebullar. Dessa skapade jag förra veckan och det blev helt underbart goda. Det blev två plåtar så nu är frysen full av lussebullar. Ni får ursäkta utseendet men jag är usel när det gäller att skapa den typiska formen på lussebullar. Får öva eller göra som vanliga bullar nästa gång tror jag haha. Perfekt att avnjuta till ett glas glögg såhär i juletider! Du behöver: 1 paket Semper glutenfri mjölmix 1 paket jäst 2 paket saffran (1 g) 2 dl stevia 5 dl lättmjölk 1/2 dl laktosfri vispgrädde 200 g smör (osaltat) 2 ägg Gör såhär: Börja med att smälta smöret i en kastrull med saffran. Låt koka upp och dra därefter kastrullen från plattan och tillsätt mjölk och grädde. När det blivit fingerljummet häller du över det i en stor bunke och vispar ut jästen. Tillsätt sedan ägg och stevia. Avsluta med att arbeta in mjölmixen gradvis. När du arbetat ihop det till en deg lägger du en bakduk över och låter det jäsa i en timme. Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord och dela degen i fyra delar. Dela varje fjärdedel i 6 bitar. Forma dina lussebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare en timme under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Efter jäsning vispar du ut ett ägg, penslar lussebullarna och garnerar med russin. Grädda 8 minuter i ugnen. Ät och njut!