OUMPH! SATAY
"Allt har en ände, utom korven som har två" -eller hur går ordspråket? Två ändar har iallfall även vårt fjärde och sista recept i samarbete med Oumph! (för den här gången iallafall). Låt oss presentera: Skrytlådan! Eller som vi lite mer ödmjukt valt att kalla den "Oumph! Satay". Så förbannat svårt är det inte att laga den här rätten, men riktigt läckert blir det och kollegan/klasskompisen/ragget/mamma kommer blir riktigt avis. Vill du producera en äkta skrytlåda hemma är det bara att göra såhär: Du behöver (4 port): En gul lök 4 msk jordnötssmör4 dl havrebaserad matlagningsgräddeSalt efter smak2 tsk torkad ingefära2,5 msk kinesisk sojaWookgrönsaker, efter tyckeEtt par kvistar grönkål2 pkt tinad Oumph! bibimbap0,5 dl sötsursås2 cm finhackad färsk ingefäranTillbehör: Ris Gör såhär:1: Koka riset och trä på Oumph!en på ett grillspett.2: Hacka löken och stek på botten av en liten kastrull. När den blivit mjuk, tillsätthavregrädde, jordnötssmör, 1,5msk soja, salt och den torkade ingefäran. Koka upp och mixa till önskad släthet. Låt vila tills det är dags att servera.3: Stek wookgrönsakerna och grönkålen tillsammans med 1 msk kinesisk soja. Låt grönsakerna mjukna men ha kvar en del av spänsten.4: Blanda den färska ingefäran med sötsursåsen och stek med tillsammans med spetten på medelhög värme.5: Njut!