
Kladdkaka med frosting
Vi älskar tema-dagar, speciellt när det är en såhär härlig dag som självklart firas på bästa sätt. Blås ballonger, sätt upp girlanger, sätt på er festkläderna för det är nämligen *KLADDKAKANS DAG* idag. Wohoo! Superhypeade eftersom det ger oss en legitim anledning att både baka och äta kladdkaka mitt i veckan. Här kommer vårt recept på en god, och riktigt kladdig kaka!

Du behöver (1 kaka)
150g mjölkfritt margarin
100g choklad (vi använder 60% kakao)
3 dl vetemjöl
1,5dl havremjölk
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
0,5 dl kakao
Glasyr:
100g choklad
2 msk havrematlagningsgrädde
Gör såhär:
1: Smält margarin och choklad i en kastrull.
2: Blanda de torra ingredienserna till kakan
3: Rör ihop de torra, smörblandningen och havredrycken en skål och rör till en jämn smet.
4: Häll ner smeten i en form och grädda i 20 minuter på 175 grader.
5: När kakan är klar, låt den svalna något och ställ kallt.
6: Medans smälter du 100g choklad och rör ner 2 msk havregrädde. Häll på den medelvarma kakan.
7: Ät med sojagrädde!!
Äter du den direkt blir den superkladdig, väntar du tills den är kall blir den någon fastare. Enjoy!