JÄRPAR MED OLIVGÖMMA
Hallå! Ni vet alla goalsiga bak-konton som har "gömma" i allting? Typ kolagömma, nutellagömma, dumlegömma osv osv... Vi tänkte haka på men göra det vi tycker är goast -MAAT! Först tänkte vi göra järpar med lingongömma och servera med potatis, brunsås och lingon, men vi brukar alltid ha touch of tastes fonder i vår brunsås och nu innehåller de ju kött tydligen (BUU!) så vi fick tänka om. Riktigt mumsigt blev det iallafall!We present to you: Sojajärpar med olivgömma, serveras med myntatzatsiki och ett ris med granatäpple. Du behöver (till 2 port): Till järparna200g sojafärs 1 dl havregrädde 2 msk grönsaksfond 1.5 dl ströbröd 0,5 gullök (finhackad) 2 vitlöksklyftor (pressade) 0,5 msk kinesisk soja 1 krm salt Oliver Myntatzatsiki 1 pkt oatly 3 blad mynta 1 vitlöksklyfta ca 4 cm gurka Salt, svartpeppar Saft från en fjärdedels citron Ris Långkornigt för 2 personer Ett halvt granatäpple Gör såhär: 1: Sätt ris på kokning 2: Gör tzatsikin: Blanda riven gurka, hackad mynta, pressad vitlök, salt, peppar och citronsaft.3: Stek färsen, vitlöken och löken tills de blir mjuka. Salta och låt svalna något.4: Blanda havregrädde, soja och fond i en skål och blanda sedan ner färsen.5: Blanda ner ströbröd pö om pö tills det blir en deg som är lätt att forma järpar av. För oss blev 1,5dl perfekt.6: Platta ut deg i handflatan, lägg på en oliv och slut sedan handen så att oliven hamnar i mitten. Rulla den mellan handflatorna så att det bli en järp(e?).7: Stek med lite olja på medelvärme. 8: Blanda riset med granatäppelkärnorna.Servera!