HALLOWEENSKÅLAR

Happy halloween! Kommersiellt jippo säger vissa, jippie säger andra... vi är väl någonstans där emellan. Vi går sällan all in på halloween men kan absolut vara skyldiga till att bjuda in våra vänner på halloweenmiddag. Så var fallet i lördags nämligen och vi bjöd på efterrätt i dessa coola skålar... Eller, det var iallafall tanken. Tydligen så smälter dessa om de står en längre stund och går från supergoda knäck-karameller till sega tand-lossare. Så om du ska bjuda på dessa -våga förbereda de en halvtimme innan servering. Det går så fort och är så enkelt så det borde inte vara någon fara.  Gör såhär (10 skålar):1: Smält ihop 1,5 dl vatten, 600g socker och 400g glukossirap i en kastrull och låt det bli 150 grader.2: Fyll ballonger med vatten och ställ de på glas (som ovan).3: Droppa i en klick färgämne (vi använde grenadin och colorit) och häll sedan över ballongen. Här kan en välja om man vill blanda ut färgen innan och få en jämn färg eller om en vill låta det bli såhär spräckligt. Båda är coola! 4: Låt det stelna (2 min) och gör ett litet hål och ta ut vattnet ur ballongen. Försök att inte få vatten på skålen. Vatten + Socker = kladdigt! Såhär fina blir dem! Vi serverade som sagt spritsad chokladmousse i dessa!  Vissa hade vi lite röd (grenadin) i och andra colourit och så värvade vi lite. Snygga va? Vi hittade grundreceptet på buzzfeed.