Grönkålssallad med citron- och baobabdressing
Sallad 1 port Ingredienser ca 120 g grönkål1 morot (78g)1 avokado 2 dl kokta kikärtor skalet från en gurka en slice från en mango 3 körsbärstomater 0,5 dl rostade solrosfrön0,25 dl krossade mandlar Gör såhärRiv av bladen från stjälken på grönkålen och skölj. Riv eller skär i mindre bitar, lägg sedan grönkålen i en bunke och krama/massera den ganska rejält, så vätskan kommer ur och den inte ser ”torr” ut längre. Riv ner moroten och gurkan med en potatisskalare. Tillsätt solrosfrön, kokta kikärtor, hackad avokado, mangobitar och tomater. Lägg upp på tallrik och avsluta med att strö över krossade mandlar, dressingen och ev någon färsk örtkrydda (citronmeliss hade jag) :) Dressing 1 port Ingredienser1 äggula 4 msk rapsolja 2 msk vatten 1 tsk citronsaft0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk oregano 1 tsk ingefära 1 tsk baobabpulver pyttelite pressad vitlök Gör såhärSe till så att äggulan, rapsoljan och vattnet har samma temperatur. Vispa sedan droppvis ner rapsolja i äggulan, gör sedan samma sak med vattnet och citronsaften. Tillsätt baobabpulvret under omrörning. Tillsätt sedan resten av kryddorna. Smaka av och se vad du tycker! :) och tillsätt mer salt, vitlök etc om du tycker det behövs! /Linnea