Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Juli2015
    • Mars2015
    • Februari2015
    • November2014
    • September2014
    • Augusti2014
    • Februari2014
    • Januari2014
    • December2013
    • November2013
    • Visa hela arkivet

pasta med spenatröra


Jag har en enorm passion för mat, jag älskar att laga mat och jag älskar såklart att äta den. Oftast tycker jag det är bra att jag är så intresserad och kan laga god mat men ibland så kan det bli lite störande, jag kan inte bara göra något för att fylla magen längre. Så här brukar det se ut för mig, jag känner mig hungrig och det är dags för lunch, öppnar kylskåpet/slafferiet och genast börjar mitt huvud komma på massa olika kombinitioner av det som finns framför mig, "oj va gott det skulle bli att göra det här", "det skulle bli ännu godare om jag även la till det här". Det blir aldrig bara något enkelt. Som idag till exempel, det blev över en biff med chili och vitlök kvar från gårdagens middag så jag tänkte att jag bara kokar lite spaghetti med olivolja till den. Det slutade med pasta med spenat, olijolva, vitlök, chipotle och vit tryffel toppat med färsk långlagrad parmesan??? När jag började äta saknades liksom rödvinet och det är ett tecken på att det inte är lunchmat. Men det blev underbart gott. 

Pasta är det bästa som finns. Det går att göra så mycket gott men ändå enkelt med pasta, och det går även fort att tillaga. Här har ni mitt ihop kok om ni vill laga. Den här rätten kan lika bra ätas utan kött, det beror ju lite på hur hungrig man är. 

 

Koka spaghetti eller anann pasta om det önskas. 

medan pastan kokar så kan man göra i ordning alla smaker i spenatröran. 

Micra fryst spenat så den tinar, den behöver inte vara super varm.

I skålen som spenaten ligger i, blanda i:

-pressad vitlök

-olivolja (ganska rikligt)

-svartpeppar

-chipotle chili pulver (rekomenderar inte flakes då det inte direkt ska tillagas så skulle de inte hinna ta smak)

-färsk hackad chili

-rött chili pulver

-havssalt

-vit tryffelolja (behövs inte mycket för att ta smak)

Rör runt alla ingredienser. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör sedan ner spenatröran i kastrullen och rör runt hastig på låg värme en kort stund så allt blandas och så att röran blir lite tillagad, det ger mer smak när oljan blir varm. Tänk på att röra fort annars fastnar pastan i kastrullen. Toppa sedan med parmesan! 

 

Den här rätten kan man gör massa mer skoj med, soltorkade tomater, basilika eller vitt vin hade passat jätte bra. Glömde såklart att ta kort på rätten, började äta direkt för var så hungrig.

8 juli 2015 kl 17:25
0kommentarer

pasta med spenatröra

Jag har en enorm passion för mat, jag älskar att laga mat och jag älskar såklart att äta den. Oftast tycker jag det är bra att jag är så intresserad och kan laga god mat men ibland så kan det bli lite störande, jag kan inte bara göra något för att fylla magen längre. Så här brukar det se ut för mig, jag känner mig hungrig och det är dags för lunch, öppnar kylskåpet/slafferiet och genast börjar mitt huvud komma på massa olika kombinitioner av det som finns framför mig, "oj va gott det skulle bli att göra det här", "det skulle bli ännu godare om jag även la till det här". Det blir aldrig bara något enkelt. Som idag till exempel, det blev över en biff med chili och vitlök kvar från gårdagens middag så jag tänkte att jag bara kokar lite spaghetti med olivolja till den. Det slutade med pasta med spenat, olijolva, vitlök, chipotle och vit tryffel toppat med färsk långlagrad parmesan??? När jag började äta saknades liksom rödvinet och det är ett tecken på att det inte är lunchmat. Men det blev underbart gott.  Pasta är det bästa som finns. Det går att göra så mycket gott men ändå enkelt med pasta, och det går även fort att tillaga. Här har ni mitt ihop kok om ni vill laga. Den här rätten kan lika bra ätas utan kött, det beror ju lite på hur hungrig man är.    Koka spaghetti eller anann pasta om det önskas.  medan pastan kokar så kan man göra i ordning alla smaker i spenatröran.  Micra fryst spenat så den tinar, den behöver inte vara super varm. I skålen som spenaten ligger i, blanda i: -pressad vitlök -olivolja (ganska rikligt) -svartpeppar -chipotle chili pulver (rekomenderar inte flakes då det inte direkt ska tillagas så skulle de inte hinna ta smak) -färsk hackad chili -rött chili pulver -havssalt -vit tryffelolja (behövs inte mycket för att ta smak) Rör runt alla ingredienser. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör sedan ner spenatröran i kastrullen och rör runt hastig på låg värme en kort stund så allt blandas och så att röran blir lite tillagad, det ger mer smak när oljan blir varm. Tänk på att röra fort annars fastnar pastan i kastrullen. Toppa sedan med parmesan!    Den här rätten kan man gör massa mer skoj med, soltorkade tomater, basilika eller vitt vin hade passat jätte bra. Glömde såklart att ta kort på rätten, började äta direkt för var så hungrig.

Föregående inlägg

en riktig vän

Nästa inlägg

It is my time now

Till bloggens startsida

sofiebergman