Hemma igen
Nu är vi hemma igen och vi har Lisa med oss (a)
I Leksand hände väl inte så mycket för det var rätt dåligt väder, förutom idag då solen sken ite grann. Vi har väl igentligen mest setat vid datan och spelat delux spel och så har vi spelat biljard! Idag har vi vart ner till Siljan och fotat lite och sen kollat lite vid fotbollsplanerna för det var typ fotbollensdag elr nått sånt idag. Vi har även spelat in nya Abrahamvideos! Har ni nån idé om vad "Abraham" kan göra? Lämna gärna nått tips! :)
För att se de nya Abraham, klicka på de två första bilderna ↓
haahahahah, simona i bilden ovan
sen fixa vi en ny header åt lisa, klicka på bilden för att komma till hennes blogg
Imorgon blire Showskola också, med Lisa, Simona och Elin! :D
Chokladdoppad vaniljkola
Varje år brukar jag baka lite julgodis och ge till mina mor- och farföräldrar i julklapp. I år testade jag något nytt som jag hittade på Coops instagram, haha ja, jag följer Coop på instagram.. Hur som helst så vart de jättegoda! När jag kommer hem från jobbet ikväll ska jag fixa ett fint paket av dem, hur har jag inte riktigt bestämt än, kanske köper mig en fin present ask på rasten eller nått! Ikväll blir det även bingolotto med familjen och imorgon är det julafton hörrni! Helt sjukt, känns som om det vore oktober eller nått..
Chokladdoppad vaniljkola med havssalt
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 krm salt
1 msk smör
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt
Gör så här: Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125 grader eller tills smeten håller för kulprovet (jag körde på kulprovet). Det tar 30-60 minuter beroende på kastrull. Rör då och då. Rör sedan i smöret.
Lägg bakplåtspapper i en liten form ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca. 20 min.
Skär den stelnade kolan i 2-3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Garnera gärna med lite flingsalt innan chokladen stelnat