Banankaka ♥
Tänkte bjussa på ett super bra recept, nämligen banankaka, alltid älskat de och kommer nog fortsätta göra det med, så himla gott! ♥ Vill man göra kakan till muffins går de lika bra, de blir ca. 30 st :)
Ingredienser:
2 bananer
1½ dl socker
1 ägg
2½ dl mjöl
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175°C.
2. Mosa bananerna. Mosa sedan i sockret. (brukar göra det på en vanlig tallrik)
3. Vispa ägg fluffigt i en bunke och vispa sedan i resten av ingridienserna.
4.Häll smeten i en smörad och bröad form, eller i muffinsformar.
5. Ställ in kakan i ugnen i ca. 30-35min. Gör du muffins behöver de bara vara inne i ca. 20 minuter.
Sen är det bara att hugga in!
Chokladdoppad vaniljkola
Varje år brukar jag baka lite julgodis och ge till mina mor- och farföräldrar i julklapp. I år testade jag något nytt som jag hittade på Coops instagram, haha ja, jag följer Coop på instagram.. Hur som helst så vart de jättegoda! När jag kommer hem från jobbet ikväll ska jag fixa ett fint paket av dem, hur har jag inte riktigt bestämt än, kanske köper mig en fin present ask på rasten eller nått! Ikväll blir det även bingolotto med familjen och imorgon är det julafton hörrni! Helt sjukt, känns som om det vore oktober eller nått..
Chokladdoppad vaniljkola med havssalt
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 krm salt
1 msk smör
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt
Gör så här: Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125 grader eller tills smeten håller för kulprovet (jag körde på kulprovet). Det tar 30-60 minuter beroende på kastrull. Rör då och då. Rör sedan i smöret.
Lägg bakplåtspapper i en liten form ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca. 20 min.
Skär den stelnade kolan i 2-3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Garnera gärna med lite flingsalt innan chokladen stelnat