
Smarrigt middagstips


Nu börjar lördagskvällen komma sakta men säkert, kanske har du funderingar över vad du ska äta till middag ikväll? Eller du kanske ska ha gäster? Jag tänkte visa er nu vad vi fixade för gott och enkelt käk till våra gäster på midsommar. Det här funkar både till fest och till vardags och är lätt att laga till många personer.
Till förrätt och småplocket så bjöd vi bland annat på salta pinnar, kex, ostar, ett stort smarrigt fat med frukt och bär och en supergod västerbottenostpaj som jag tänkte dela receptet på. Jag hittade den hos Jenny på jennysmatblogg!
175 grader
10+30 minuter cirka
Du behöver:
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten
125 gram kallt smör
Fyllning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
2½ dl riven västerbottenost
salt och peppar
Gör såhär:
Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet till en smidig det. Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda i cirka 10 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Riv osten och blanda ihop samtliga ingredienser. Fyll pajskalet och grädda ytterligare 30 minuter cirka. Pajen ska få lite färg.
Serveras helst kall!
Till förrätt fick gästerna kycklingfile och en somrig potatissallad med primörer. Enkelt och gott!
Till den kalla salladen behöver du:
1 kg färsk potatis
4 salladslökar
1 knippa grön sparris (250 gram)
1 knippa rädisor
100 gram sugarsnaps
1 rödlök
Dressing:
½ dl olivolja
3 msk finhackad dill
2 msk vinäger
salt och peppar
Garneras med färska örter och flingsalt
Gör såhär:
Koka potatisen och låt den kallna, kvarta sedan den och lägg i en stor skål. Skiva salladslöken tunt. Gör samma med rödlöken!
Bryt av basen på sparrisen och koka den i 3 minuter, dela den på två eller tre.
Koka rädisorna i ½ minut och halvera dem, koka sist men inte minst sugarsnapsen i 1 minut och ha i den i salladen.
Blanda ihop dressingen och häll den över salladen, garnera med flingsaltet och dina färska örter. Serveras kall!
Till efterrätt fick gästerna jordgubbstårta, det har blivit lite som en tradition hos oss haha, den har ni redan fått sett!
Hoppas sådana här inlägg också uppskatta. Jag tycker att det är kul med mat också så att det blir lite variation här på bloggen, vi ses imorgon igen PUSS