Marängtårta!

Hej på er!   Tänkte kika in med ett nytt smarrigt recept! Bakade en marängtårta igår som blev supergod!    Om ni vill göra tårtan i långpanna vilket jag valde att göra så måste receptet göras i 1½ sats, man kan även göra den i dubbel sats med om så önskas. Här kommer originalreceptet så får ni räkna om bäst ni vill hihi ;)    150 grader ca 25 minuter   Du behöver till sockerkakssmeten: 75 gram smör 1 dl socker 4 äggulor 1½ dl mjöl 1½ tsk bakpulver 2-3 msk mjölk   Marängsmeten: 4 äggvitor 2 dl socker   Fyllning: 5 dl vispgrädde (behövs inte räknas om!) Valfria bär, jag valde hallon och blåbär.   Gör såhär: Förbered din långpanna med bakplåtspapper och slå på ugnen.  Vispa smör och socker med elvisp eller i maskin, sänk farten och rör ned en äggula i taget, vispa upp till en porös smet. Blanda ihop mjölet med bakpulvret och rör ned i smeten, ha sist i mjölken.  Häll nu sockerkakssmeten i långpannan och bre ut den till ett tunt lager med en slickepott.  Vispa vitorna till ett hårt skum, ha sedan i lite socker i taget och fortsätt sedan vispa till en hård och hållbar maräng. Testa tricket att hålla bunken ovanför huvudet ;)  Bred nu ut marängen ovanpå sockerkakssmeten och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut tårtan och låt svalna helt.  Vispa din grädde. Dela tårtan på mitten så att du får två lika stora delar. Bred slarvigt ut grädden på din första botten och strö på dina bär. Lägg på botten nummer två, och där har du din marängtårta! Lätt som en plätt och supergott!   Kramar till er!