Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
BAKAMEDALVA~
  • BAKAMEDALVA~
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Mars2016
    • Februari2016
    • Januari2016
    • November2015
    • Oktober2015
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Konditorispecialisering!

Hej på er alla fina! 

 

Äntligen tillbaka måste jag få säga, så längesen det var riktig uppdatering här. 

Skolan går toppenbra, trivs super och det är så kul att få vara i bageriet och konditoriet varje vecka och bara baka! 

 

På torsdagarna har jag också valt till en extra lektion - Konditorispecialisering. Det går helt enkelt ut på att specialisera sig i konditori. Hittills har vi övat på att göra olika blommor, rosor, kallor och nejlikor! Vi har även gjort en tårtbild föreställande Bamse, världens sötaste björn :)

 

 

 

 

Här är mitt blomsterarrangemang, halvt färdigt skulle jag säga hehe, men på god väg! (:

Allt är gjort i marsipan.

 

Och här är min fina Bamse! Faktiskt inte så svårt att göra om jag ska vara ärlig. 

Ska försöka mig på en förklaring tänkte jag. 

 

Börja med att rita av konturerna med blyertspenna på ett bakplåtspapper, tryck sedan papperet på en bit vit utkavlad marsipan så att blyertsen fastnar på marsipanen. (Blyerts i så liten mängd är absolut inte farligt att få i sig!) Fyll sedan i konturerna med tempererad choklad så att det stelnar fort. Om du skulle bli missnöjd med chokladen kan du enkelt pilla bort den med en kniv eller liknande eftersom chokladen stelnar så pass fort! 

Blanda sedan ihop florsocker med liiite vatten och karamellfärg och fyll i resterande yta, låt stelna och sedan är det klart! 

 

Vi ses imorgon med ett nytt spännande recept! 

Kramar <3

27 september 2015 kl 17:05
0kommentarer

Konditorispecialisering!

Hej på er alla fina!    Äntligen tillbaka måste jag få säga, så längesen det var riktig uppdatering här.  Skolan går toppenbra, trivs super och det är så kul att få vara i bageriet och konditoriet varje vecka och bara baka!    På torsdagarna har jag också valt till en extra lektion - Konditorispecialisering. Det går helt enkelt ut på att specialisera sig i konditori. Hittills har vi övat på att göra olika blommor, rosor, kallor och nejlikor! Vi har även gjort en tårtbild föreställande Bamse, världens sötaste björn :)         Här är mitt blomsterarrangemang, halvt färdigt skulle jag säga hehe, men på god väg! (: Allt är gjort i marsipan.   Och här är min fina Bamse! Faktiskt inte så svårt att göra om jag ska vara ärlig.  Ska försöka mig på en förklaring tänkte jag.    Börja med att rita av konturerna med blyertspenna på ett bakplåtspapper, tryck sedan papperet på en bit vit utkavlad marsipan så att blyertsen fastnar på marsipanen. (Blyerts i så liten mängd är absolut inte farligt att få i sig!) Fyll sedan i konturerna med tempererad choklad så att det stelnar fort. Om du skulle bli missnöjd med chokladen kan du enkelt pilla bort den med en kniv eller liknande eftersom chokladen stelnar så pass fort!  Blanda sedan ihop florsocker med liiite vatten och karamellfärg och fyll i resterande yta, låt stelna och sedan är det klart!    Vi ses imorgon med ett nytt spännande recept!  Kramar &lt;3

Föregående inlägg

Supergoda Cookies med vit choklad

Nästa inlägg

Fåret Shaun!

Till bloggens startsida

BAKAMEDALVA~