








Vegansk broccolipaj under tian
Dagens middag är inspirerad från under tian som är en jättebra sida med vegetariska och veganska recept. Det är recept för 4 personer under 10 kr, så absolut en hemsida som är student-approved!

Pajdeg:
Blanda ihop 3 dl mjöl, 125 g mjölkfritt smör och 4 msk vatten. Tryck ut i en pajform och nagga degen.
Häll ut fryst broccoli över degen. Jag hade även i en gul lök som jag skärt i större bitar. Det ger tuggmotstånd och smakar gott!
Vegansk äggstanning:
Blanda 3 dl imat havregrädde med 4 msk vetemjöl. Krydda sedan stanningen. Jag hade i salt, peppar och vitlökskrydda.
Häll sedan över broccolin. Sedan hade vi lite rester av en veganost, Astrid och apornas Jeezly Original, som jag strödde över. Ost behövdes dock inte alls så den var onödig!
Stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter.
Jag har tidigare gjort broccolipaj utan äggstanning men den blev för rinnig. Sedan har jag gjort en broccolipaj med äggstanning och jag är faktiskt inte alls förtjust i äggstanning. Denna paj jag gjorde idag blev helt perfekt! Inte alls rinnig eller så. Den blir väldig lik äggstanning i konsistensen fast det inte smakar ägg. Att denna även är billig och vegansk gör det hela mycket bättre!