Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Mathilda Lundqvist
  • Mathilda Lundqvist
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2016
    • Januari2016
    • December2015
    • November2015
    • Oktober2015
    • September2015
    • Augusti2015
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Maj2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Marängspöken med päronsmak



Här kommer ännu ett recept inför Halloween, nämligen marängspöken som jag smaksatt med päron. De tar lite tid att göra (eller ska rättare sagt bakas länge i ugnen), men är verkligen inte svåra att göra. Jag fick mina maränger exakt som jag ville ha dem; glansiga på utsidan, knapriga i toppen och sega i botten. Vilken smak man väljer, om man nu väljer någon smak alls på dem, går ju att variera. Kan däremot intyga att päron gjorde sig väldigt bra som smaksättare!





Till dessa små spöken behöver du (25-30 st):
- 3 st äggvitor
- 2 dl socker
- ca 15 droppar valfri essens, förslagsvis päron
- Några rutor choklad till spökenas ögon


Och hur gör man nu då? 

1. Börja med att göra rent en bunke/skål i glas eller plåt med papper och lite citronsaft, detta för att ta bort ev fettrester som kan förstöra marängen. Gnugga helt enkelt bara insidan med pappret.

2. Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen/bunken över, som ett vattenbad. Ha i samtliga ingredienser, förutom chokladen. 

3. Använd en elvisp och vispa upp marängen, detta tar ca 5-10 minuter. 



4. Stoppa ner marängsmeten i en sprits med hjälp utav en slickepott.




5. Spritsa ut jämnstora spöken på en plåt med bakplåtspapper i botten.

6. Grädda i nedre delen av ugnen på 100 grader i ca 2 timmar. Låt ugnsluckan stå lite öppen under gräddningen.

7. Smält chokladen och använd en tandpetare för att "dutta" dit ögon och mun. 

Sedan är marängspökena färdiga!






Kanske inte så läskiga, men definitivt effektfulla - dessutom vart dem supergoda! Har ni några frågor är det bara att lämna dessa i kommentarsfältet. :)

Kram på er!

24 oktober 2015 kl 15:02
3kommentarer

Marängspöken med päronsmak

Här kommer ännu ett recept inför Halloween, nämligen marängspöken som jag smaksatt med päron. De tar lite tid att göra (eller ska rättare sagt bakas länge i ugnen), men är verkligen inte svåra att göra. Jag fick mina maränger exakt som jag ville ha dem; glansiga på utsidan, knapriga i toppen och sega i botten. Vilken smak man väljer, om man nu väljer någon smak alls på dem, går ju att variera. Kan däremot intyga att päron gjorde sig väldigt bra som smaksättare! Till dessa små spöken behöver du (25-30 st):- 3 st äggvitor- 2 dl socker- ca 15 droppar valfri essens, förslagsvis päron- Några rutor choklad till spökenas ögon Och hur gör man nu då? 1. Börja med att göra rent en bunke/skål i glas eller plåt med papper och lite citronsaft, detta för att ta bort ev fettrester som kan förstöra marängen. Gnugga helt enkelt bara insidan med pappret.2. Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen/bunken över, som ett vattenbad. Ha i samtliga ingredienser, förutom chokladen. 3. Använd en elvisp och vispa upp marängen, detta tar ca 5-10 minuter. 4. Stoppa ner marängsmeten i en sprits med hjälp utav en slickepott.5. Spritsa ut jämnstora spöken på en plåt med bakplåtspapper i botten.6. Grädda i nedre delen av ugnen på 100 grader i ca 2 timmar. Låt ugnsluckan stå lite öppen under gräddningen.7. Smält chokladen och använd en tandpetare för att "dutta" dit ögon och mun. Sedan är marängspökena färdiga!Kanske inte så läskiga, men definitivt effektfulla - dessutom vart dem supergoda! Har ni några frågor är det bara att lämna dessa i kommentarsfältet. :)Kram på er!

Föregående inlägg

Wanted - Svenskt Tenn

Nästa inlägg

Till hyris - köksgrejer

Till bloggens startsida

Mathilda Lundqvist