PASTA MED ÄDELOSTSÅS OCH SPARRIS
5-6 personer
200 g färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2,5 dl grönsaksbuljong
100-150g ädelost, beroende på hur mycket smak man vill ha
2 paket bacon
eventuellt färsk spenat
salt & peppar
oregano & basilka
pasta
Koka pastan. Skicva bacon och knaperstek den. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka lök och stek, skiva champinjoner och blanda i dem. Till sätt pressad vitlök, buljong och eventuellt spenat. Låt puttra lite och tillsätt sen creme fraich, bacon, salt och peppar och de andra kryddorna. Smula ner osten och låt den smälta, smaka av.
Börja stek sparrisen i lite olja. Salta. Använd en gaffel för att känna när den är färdig. Häll av pastan och servera med en snygg uppläggning.
SNABB KYCKLINGGRATÄNG
3 portioner
3 kyckling fileer
1 pack bacon
2-3dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
Ca 2msk Kycklingfond
Sweet chili, salt och peppar eftersmak
Stek kyckling och bacon, blanda övriga ingredienser. Lägg allt i en ugnsform och ha i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Toppa med persilja och ät med ris! Gott!