
Chokladsbolls-rulltårta

Den här chokladbollsrulltårtan dök upp i mitt facebook-flöde och efter det var jag tvungen att testa på en gång. Har ju haft cravings på chokladbollar i 9 månader så det var absolut värt att lägga lite fokus och tid på ett helt nytt koncept hehe.
Övergripande betyg: 10 av 10!
Det var mycket godare än vanliga chokladbollar och mycket enklare att göra. Tröttnar alltid på att rulla bollar, vilket jag slapp i det här receptet! 🤓
Jag gjorde om receptet lite från det som var på facebook så här kommer min variant:
Ta fram en bunke
8 dl havregryn
200 gram rumstempererat smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
5 cl espresso
Blanda allt till en stor härlig boll!
Sen tar du bakplåtspapper under och över degen.
Kavla ut på en skärbräda.
Sen börjar du med den ljusa degen.
5 dl havregryn
175 gram smör
5 cl mjölk
2 dl strösocker
2 dl kokos
3 msk vaniljsocker
Blanda till en härlig degboll
Kavla ut den mellan två bakplåtspapper
Rulla ihop! Tryck gärna med bakplåtspapperet så det blir tajt och bra.
Tänk och på att skära i degen så att båda delarna är lika stora innan du börjar 👍🏽
På med pärlsocker!
Perfekt korv att ta med sig som efterrätt till en härlig middag!
Den här kommer jag göra om ❤️🤓