
Pannkaksfrukost
Godmorgon!
Idag känner jag mig lite bättre, så jag har tagit tag i en del grejer nu på morgonen. Jag fick sova en hel natt, vilket var så himla skönt och välbehövligt! När jag vaknade var jag hungrig och bestämde mig för att ta vara på mina mogna bananer och göra pannkakor. Det har jag inte ätit på länge, och nu när jag även har dadlar hemma kunde jag ju göra min chokladsås också!! Gott vare, det vill jag lova! Jag gjorde ett inlägg om dessa pannkakor förra året, om ni vill läsa det kan ni hitta det här.

För att göra dessa veganska pannkakor behöver du:
2 dl havremjöl (eller 2 dl havregryn som du mixar tills det blir som mjöl)
2 dl mjölkfri mjölk, dvs mandelmjölk, soyamjölk eller kanske havremjölk
1 mogen banan, ju fläckigare desto bättre!
Häll
allt i en mixer eller smoothieblender av något slag, mixa tills allt är
ihopblandat och så du får en jämn smet. Ha i olja av något slag (jag
använde kokosolja) i en stekpanna på medelhög värme och häll ut smeten i
små plättar. De är redo att vändas när du ser bubblor på ovansidan och
när kanterna börjar se lite bruna ut! Medans de tillagas i pannan kan du
göra din sås, antingen hallonsås, chokladsås eller något annat gott!
För att göra chokladsåsen behöver du:
3 urkärnade dadlar (de får gärna ha legat i blöt en stund, de blir lättare att mixa då)
1 matsked kakao
vatten efter behov
mixa allt i en blender och häll över dina pannkakor när de är klara!