
KRÄMIG GRÖT
När det är kyligt och rått ute äter jag helst gröt till frukost. Är du som jag, och vill ha din gröt krämig och söt? Då har jag ett recept för dig. Mitt tips är att koka gröten i någon form av växtbaserad mjölk, gärna Oatly iKaffe. Trots namnet så innehåller det inga spår av kaffe, mjölken är gjord på havre.
INGREDIENSER:
*1,5 dl ekologiska havregryn
*2,5-3 dl växtbaserad mjölk
*en liten nya salt
*1 tsk agave (valfritt)
GÖR SÅHÄR:
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka på medelvärme under omrörning.
När gröten börjar tjockna och bli "tung" är den redo att serveras
Toppa med favorit topping!
-För mig är toppingen väldigt viktig, det gör halva gröten! Jag brukar tänka sött/tuggmotstånd/och gärna något krämigt. Mina 3 favoriter är banan, granola och jordnötssmör. Vill du göra gröten ännu lite festligare, toppa med en tesked kokosyoghurt och ringlad agave!
ÄT OCH NJUT