
Student mat lagad av Chef Vicent K
Jag kunde gjort ett inlägg om Leons student och bara kastat in alla bilder och KLART!!!
Men valde att istället dela upp allt och det här är det sista om studenten och jag valde att tillägna det här inlägg åt min bror Vicent som lagade all maten ni ser på bilderna. Jag intervjuade honom lite så hoppas att ni tar er tid och läser och även kika på bilderna.
Jag bakade kakorna och tårtorna och han lagade ALL maten och därav värd ett eget inlägg.
Alla kan på något sätt laga mat eller baka men det krävs en viss passion för att verkligen få till det där lilla extra.

Leon har tur som har en Mamma som älskar att baka och en Morbror som älskar att laga mat. Det kunde liksom inte bli fel på det området.
Jag valde att baka en tårta som var en kopia på hans kostym som han hade på sig.
För mer: #Kyolabakitchen
👨🏿🍳Det här är Chef Vicent Kasumba
Kärlek till maten började när han började slänga ihop olika maträtter och testade sig fram varje dag han kom hem från ett jobb som försäljare som han INTE trivdes med alls.
En dag sa hans Sons mamma att hon tyckte att han kanske skulle gå en kock utbildning.
Han chansade och ca 3 månader senare sa upp sig och sökte en intensiv 1 års kockutbildning.
Innan utbildningen var slut så fick han en praktikplats på Café Opera och där öppnades en hel ny värld men samtidigt så kände Vicent pressen dä lärarna som höll i utbildningen trodde inte riktigt på sina elever då vissa hade hoppat av innan utbildning var klar eller valde andra väger efter utbildningen.
Idag har han varit kock i 12 år och jobbat på många fina krogar i Stockholm men även där har han stött på motgångar som har gjort att man undrar om det är detta man vill göra eftersom kockar kan va jävliga mot andra kollegor. Tuffa arbetstide och ibland jobbig miljö som små arbetsutrymme i den värmen runt en och stressen att få ut all mat i bra kvalité och tid.
Men när man tänker på att det här är ens passion så bortse man från mycket bara man får laga mat med kärlek och passion.
Vicent har jobbat bl.a. på
👨🏿🍳 Escalier, Cafe Opera, Berns , grand Hotel, Sturehof och Riche.
👨🏿🍳Vicent har jobbat ihop med Daniel roose en av Sverige bästa konditor och som även gjorde desserten till nobelmiddag
✔️Ge oss
❓Ge oss två minnesvärda minnen som ligger dig lite mer varmt om hjärtat och snälla Vicent SKRYT GÄRNA för så bra är du så vad vill du dela med dig till oss?
👨🏿🍳Mitt första minne hände när jag jobbade för Pontus catering så blev jag förfrågad om jag ville följa med ut till Fågelbro på Värmdö jag och 4 andra kockar för att laga en lunch/middag till Paul Lederhausen mannen som grundade McDonalds i Sverige.
Det var ett mingel på 84 gäster typ som var där för fira hans födelsedag och alla vi kock fick laga en egen och jag valde att laga min svamprisotto.
Jag stod på min station i ett av tälten och gästerna började mingla runt tills några kom fram till min station för smaka på min direkt lagade risotto med svamp.
Några av gästerna som såg ut att vara lite extra kräsna kom och smakade min risotto och shit vad nervös jag kände mig just i den stunden.
Direkt efter första tuggan blev det tystnad men i samma veva hörde jag en röst säga :gud så gott detta va sa och log glatt mot mig och sa tack och gick vidare. Det dröjde inte länge förrän gäster kom till min station och sa att dom hörde om min risotto.
Under dagens gång kom även Paul och sa super god risotto och den är en av hans godaste risotto han hade ätit .
Ett för mig starkt minne som även gav mig en egoboost som jag behövde då de andra kockar var också bra och handplockade precis som jag.
Vicents andra minne.lagade mat till🤴.
👨🏿🍳När jag jobbade på en resturang där jag fick vara kökschef i 2 månader för tydligen göra en trerätters till kungen och drottningen med ett sällskap på 130 gäster.
Att göra ordning hans mat på 2 veckors planering innan gästerna kom för att äta är något jag vanliga fall aldrig skulle gjort.
Men av säkerhetsskäl så sa dom till mig att det är Ebba en god vän till kungen som kommer med sitt sällskap för att äta denna middag.
Träffade henne och presenterade maten så som jag tyckte skulle passa och hoppades att dom var nöjda och fortfarande var det ingen som sa att middagen var till Kungen och hans sällskap.
Då jag befann mig i köket hela tiden fokuserade jag bara på att leverera.
När det var desserten kvar att skicka ut den dagen då Kungen var på plats fick jag då reda på att middagen var för Kungen och att Säpo som var inne tidigare i köket och sa hej det var kungens Säpo och inte Ebbas Eftersom hon med var där den dagen.
Den kvällen fick jag ytligare ett jobb erbjudande om jag ville göra om middagen som dom fick fast för ett mindre sällskap nästa gång och det var Ebba och hennes man som vill nu anlita mig för privata middagar om jag vill någon dag .
Så det är mina två minnesvärd minnen.
❓Vicent... vad gör dig glad när det kommer till maten och vilka kryddor eller ingrediser gillar du bäst om du får välja❓
👨🏿🍳Det som gör mig oftast glad är faktist att få skapa något om det så är en dessert eller en varmrätt med underbara kryddor så som färska kryddor som timjan ,lök ,palsternacka eller morot.
Den godaste kryddan är nog timjan och gul lök. Dom två funkar till dom mästa rätterna fisk som kött eller fågel.
Jag hoppas verkligen att jag har skrivit rättvist om min bror för jag är verkligen stolt över sättet och passionen och kärleken som han lägger eller la när han lagade Student maten till Leon.
Medans jag och alla andra inte fattade hur han skulle få till allt han hade inhandlat så hade han redan en bild i sitt huvud om hur Allt Skulle vara när det var dags att servera maten.
Jag behöver nog inte säga mer utan låter bilderna tala för sig själva.
Jag vet också att gästerna var helt förtjusta i all maten och berömde Vicent så jäkla mycket.
När jag såg fokus, koncentrationen , passionen och kärleksfullt och helhjärtat när Vicent lagade maten blev det en ännu bekräftelse för mig för det jag ALLTID säger till mina är :
Gör det helhjärtat eller skit i det för när man gör nåt halvhjärtat så blir det ALDRIG ordentligt och oftast för man ändå göra om det.💕
Finns inga ord på hur tacksam jag är för dig Vicent. Älskar dig och tusen tack för att du ställde upp på en viktig dag i våra liv.
Med detta inlägg hoppas jag att DU ska förstå hur GRYM du är på det du gör.
Kram
Harriet Kyolaba.