Zucchinilasagne
Jag måste bara börja med att be om ursäkt för de dåliga bilderna. Det var riktigt svårt att fånga lasagnen på bild och det ser kanske inte så jättespännande ut men det var faktiskt väldigt gott! Speciellt om man precis som jag älskar grönsaker, lax och keso i en enda blandning hehe. INGREDIENSER (1 portion) ca. 1 liten zucchini 1 ½ dl keso 2 tsk pesto 2 soltorkade tomater 1 pressad vitlöksklyftaca. ½ dl spenat ca. ½ dl blomkålca. ½ dl broccoli1/4 salladslök eller vanlig lökca. 20-30g varmrökt laxKryddor (salt, peppar, basilika..) 1. Gör zucchiniplattor genom att skära strimlor av zucchinin med en osthyvel.2. Koka broccolin och blomkålen så att de blir mjuka3. Stek vitlök, spenat, finhackade soltorkade tomater och hackad salladslök i en stekpanna med olja och blanda ihop till en röra. 4. Blanda peston med 1 dl keso i en skål.5. Olja en ugnssäker form och lägg ett lager zucchiniplattor i botten. Häll ½ dl pestokeso över plattorna och fördela sedan spenatröran över keson. Lägg på ett nytt lager med zucchiniplattor och häll ½ dl pestokeso över plattorna. Hacka den kokta blomkålen och broccolin och fördela detta över pestokeson tillsammans med laxen. Lägg på ett sista lager zucchiniplattor och toppa till sist med ½ dl keso och lite kryddor efter smak. 6. Grädda i ugnen cirka 30 minuter på 200 grader Johanna