Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Vitkålsgratäng

Igår tog jag del av vårt egna tips och gjorde en gratäng för att fylla på min frys med matlådor. Vitkålsgratäng valde jag att fylla mina matlådor med! Både jag och Johanna har använt oss av detta recept tidigare. Det bästa med det här receptet att man enkelt kan variera sig i smaken genom att ta olika smaker i creme fraiche. Förra gången hade jag naturell, denna gång använde jag min favoritsmak i creme fraiche - paprika och chili! Den smaken brukar jag även använda till min favoritwok (länk) :)

Detta recept räcker lätt till cirka sex matlådor tillsammans med annat tillbehör (kyckling blev det för mig)!

INGREDIENSER:
Ett halvt vitkålshuvud
Gul lök 1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Grädde 3 dl
Creme fraiche (valfri smak) 1 dl
Sambal olek 1-2 tsk
Salt och peppar
Riven ost (Jag valde dock en frukostost jag har hemma som jag skivlade så slapp jag köpa, ekonomisk student vettni ;)

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla vitkål samt gullök och hacka vitlöken.
3. Fräs sedan detta med ordentligt med smör i en stekpanna tills kålen har mjuknat.
4. Sedan häller du i grädde och creme fraich samt kryddor. Krydda efter smak, men våga ta i med salt och peppar!
5. Låt puttra i 5-10 minuter.
6. Häll över i en ugnssäger form och toppa med ost. Stoppa sedan i ugnen i cirka 20-25 minuter tills gratängen har fått en gyllene färg!

Emelie

 

2016-02-03
1kommentar
2

Veganska bananpannkakor

Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)

INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja

1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.

Emelie

2017-09-08
5kommentarer
3

Fler inlägg

Herregud!irsa
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

Vitkålsgratäng

Igår tog jag del av vårt egna tips och gjorde en gratäng för att fylla på min frys med matlådor. Vitkålsgratäng valde jag att fylla mina matlådor med! Både jag och Johanna har använt oss av detta recept tidigare. Det bästa med det här receptet att man enkelt kan variera sig i smaken genom att ta olika smaker i creme fraiche. Förra gången hade jag naturell, denna gång använde jag min favoritsmak i creme fraiche - paprika och chili! Den smaken brukar jag även använda till min favoritwok (länk) :) Detta recept räcker lätt till cirka sex matlådor tillsammans med annat tillbehör (kyckling blev det för mig)! INGREDIENSER:Ett halvt vitkålshuvudGul lök 1 stVitlöksklyftor 2 stGrädde 3 dlCreme fraiche (valfri smak) 1 dlSambal olek 1-2 tskSalt och pepparRiven ost (Jag valde dock en frukostost jag har hemma som jag skivlade så slapp jag köpa, ekonomisk student vettni ;) 1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Strimla vitkål samt gullök och hacka vitlöken.3. Fräs sedan detta med ordentligt med smör i en stekpanna tills kålen har mjuknat.4. Sedan häller du i grädde och creme fraich samt kryddor. Krydda efter smak, men våga ta i med salt och peppar!5. Låt puttra i 5-10 minuter.6. Häll över i en ugnssäger form och toppa med ost. Stoppa sedan i ugnen i cirka 20-25 minuter tills gratängen har fått en gyllene färg! Emelie  

Föregående inlägg

Friterad banan med glass

Nästa inlägg

Tips matlådor; gratänger och pajer

Till bloggens startsida

foodporn