
Ugnsbakad bananpannkaka
Åh, åt en så god frukost idag! Oftast tycker jag att det är stor skillnad på att göra mat i ugn, micro eller steka så idag prövade jag att göra ugnsbakade bananpannkakor. De vart otroligt goda och verkligen mättande (Jag fick tre stycken formar som den på bilden)
UGNSBAKAD BANANPANNKAKA
1 banan
1 ägg
1 nypa salt
1 krm bakpulver
Valfritt: 0,5 dl keso (kan bytas ut mot mjölk också)
Valfri smaksättning: kokosflingor, kardemumma, kanel, jordnötssmör, nötssmör, kakao etc.
Blanda samman alla ingredienser i en mixer. Smaksätt dina pannkakor om du vill med något av exemplena ovan, t.ex. en banan och chokladvariant. Du kan också tillsätta keso, jag prövade i en form och det var jättegott och lite mer "matigt" om man vill det. Grädda i en ugnsfast form på 225 grader 15-20 minuter. Servera med valfria tillbehör. Jag åt tillsammans med en nyttigare variant på nutella som du kan hitta HÄR
Johanna
Veganska bananpannkakor
Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)
INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja
1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.
Emelie