
Tre lager och hallonmos
Idag gjorde jag tre lager och hallonmos. Det jag kallar för "tre lagar" är en variant på scones som är lite mer degig. Jag tycker själv inte att det smakade eller känns som scones, utan något nytt och gott. Det passade perfekt till de mosade hallonen.
Tre lager och hallonmos, 1 person
1 banan (du kan också ta en halv banan, resultatet blir mer degigt.)
1 dl havregryn
3 msk kesella/yoghurt/turkisk yoghurt
½ tsk bakpulver
Topping
hallon
alternativt lite kesella
Blanda banan, havregryn, kesella och bakpulver i en liten mixer. Och sedan platta ut degen i tre delar på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Sedan in i ugnen i cirka 15 min på 185 grader. Fördela sedan de mosade hallonen mellan dessa lager och ät.
Three layers and rasberrymix
1 banana
1 dl oat
3 msk quark/yogurt/turkish yogurt
½ tbsp baking powder
topping
rasberry
Mix banana, oats, quark and baking powder. Then shape the batter into three parts and put it in the oven at 185 degrees, in about 15 mins. Then distribute the mashes raspberries between these layers and eat!
Sofie