
Lax i apelsin och chutneysås
Till middag blev det en ny variant på lax tillsammans med kokad bulgur som blandats med stekt äpple, broccoli, rödlök och tomat. Receptet på marinaden/såsen laxen låg i kommer här!
INGREDIENSER (till 2 st laxfiléer)
saft från ½ apelsin
2 msk mango chutney (Jag älskar detta så jag var nog närmre en tre stycken mot slutet)
2 msk cream fresh (Vill ni ha en tjockare sås så tillsätt nån matsked till)
1-2 krm sambal oelek
Peppar/salt
Sesamfrön
1. blanda samman alla ingredienser utom sesamfröna till en sås
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och häll såsen över dessa. Strö till sist över sesamfröna
3. Grilla i ugnen 10-15 minuter på 175 grader.
Johanna
Veganska bananpannkakor
Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)
INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja
1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.
Emelie