Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Lax i apelsin och chutneysås

Till middag blev det en ny variant på lax tillsammans med kokad bulgur som blandats med stekt äpple, broccoli, rödlök och tomat. Receptet på marinaden/såsen laxen låg i kommer här!

 

INGREDIENSER (till 2 st laxfiléer)

saft från ½ apelsin
2 msk mango chutney (Jag älskar detta så jag var nog närmre en tre stycken mot slutet)
2 msk cream fresh (Vill ni ha en tjockare sås så tillsätt nån matsked till)
1-2 krm sambal oelek
Peppar/salt
Sesamfrön

 

1. blanda samman alla ingredienser utom sesamfröna till en sås

2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och häll såsen över dessa. Strö till sist över sesamfröna

3. Grilla i ugnen 10-15 minuter på 175 grader.

 

Johanna

2013-03-21
3kommentarer

Veganska bananpannkakor

Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)

INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja

1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.

Emelie

2017-09-08
5kommentarer
3

Lax i apelsin och chutneysås

Till middag blev det en ny variant på lax tillsammans med kokad bulgur som blandats med stekt äpple, broccoli, rödlök och tomat. Receptet på marinaden/såsen laxen låg i kommer här!   INGREDIENSER (till 2 st laxfiléer) saft från ½ apelsin2 msk mango chutney (Jag älskar detta så jag var nog närmre en tre stycken mot slutet)2 msk cream fresh (Vill ni ha en tjockare sås så tillsätt nån matsked till)1-2 krm sambal oelekPeppar/saltSesamfrön   1. blanda samman alla ingredienser utom sesamfröna till en sås 2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och häll såsen över dessa. Strö till sist över sesamfröna 3. Grilla i ugnen 10-15 minuter på 175 grader.   Johanna

Föregående inlägg

Chokladmousse

Nästa inlägg

Ny favorit på frukostbordet

Till bloggens startsida

foodporn