
Kyckling i ugn med fetaost och oliver
Min pappa har blivit helt besatt av att göra kyckling i ugn med olika smaker. Idag testade han på att göra en variant med citronsmak, riktigt gott, här kommer receptet.
Kyckling i ugn med fetaost och oliver, 4 personer
1 kg kycklinglårfilé
8 tomater
2 citroner (saften av den ena, skalet från båda)
100 g oliver
4 knipplökar
3 kvistar rosmarin
salt
peppar
1 dl olivolja
200 g fetaost
Till servering 4 portioner couscous
Gör såhär:
1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke.
2. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen. Salta och peppra, blanda runt.
3. Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten. Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen.
4. Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan. Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm. Slå upp allt i en ugnsfastform, placera tomaterna ovanpå kycklingen.
5. Baka sedan hela 175 grader i ca 30 minuter tills kycklingen är helt klar. Testa genom att skära i en bit innan det är dags för servering.
6. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med fetaost. Servera din ugnsstekta kyckling med couscous.
Chicken with feta cheese and olives, for 4 persons
1 kg chicken fillet
8 tomatoes
2 lemons (juice of one, the shell from both)
100 g olives
4 onions
3 sprigs rosemary
salt
pepper
1 dl olive oil
200 g feta
for serving: couscous
How to do:
1. Cut the chicken into small pieces and place in a bowl.
2. Cut the tomatoes and add to the chicken. Salt and pepper, mix around.
3. Continue to cut olives and onions add to the rest. Grate the zest from two lemons and juice of one lemon to the mixture.
4. Chop the rosemary finely and mix with the olive oil. Let the mixture stand and marinate while the owen gets hot. Look up everything in an ovenproof dish, place the tomatoes on top of chicken.
5. Put it into the owen at 175 degrees for about 30 minutes until the chicken is completely done. Test by cutting a piece before it's time for serving.
6. Cook the couscous according to the package directions. When the chicken is completely cooked, remove from oven and top with feta cheese. Serve your roasted chicken with couscous.
Sofie