Krämig laxsås med smak av citron
Senast jag gjorde matlådor blev det laxpaj, denna gång blev det en fantastiskt god och krämig laxpasta! Verkar vara inne i en liten laxperiod haha, och dessutom i en period där jag i ett bra tag tagit avstånd från annat kött och kyckling. Här kommer det väldigt enkla receptet!IngredienserLax 4 portionsbitarCharlottenlök 1 stSmör att steka iSalt och pepparCreme fraiche 3 dlVispgrädde 2 dlFiskbuljong 1 stCitronsaft från ungefär en halv citron(valfritt: basilika/gräslök/dill att slänga i såsen)1. Dela den tinade laxen i midre bitar. 2. Hetta upp en stekpanna och fräs den finhackade löken mjuk.3. Lägg ner laxbitarna och fräs klart, krydda med lite salt & peppar under stektiden. 4. Vänd ner crème fracieh, grädde & fiskbuljong och låt allt sjuda ihop under omrörning. 5. Sist smakar du av såsen med salt & peppar + citron.Receptet har jag hittat hos Jennys matblogg! Emelie