
Krämig laxsås med smak av citron


Senast jag gjorde matlådor blev det laxpaj, denna gång blev det en fantastiskt god och krämig laxpasta! Verkar vara inne i en liten laxperiod haha, och dessutom i en period där jag i ett bra tag tagit avstånd från annat kött och kyckling. Här kommer det väldigt enkla receptet!
Ingredienser
Lax 4 portionsbitar
Charlottenlök 1 st
Smör att steka i
Salt och peppar
Creme fraiche 3 dl
Vispgrädde 2 dl
Fiskbuljong 1 st
Citronsaft från ungefär en halv citron
(valfritt: basilika/gräslök/dill att slänga i såsen)
1. Dela den tinade laxen i midre bitar.
2. Hetta upp en stekpanna och fräs den finhackade löken mjuk.
3. Lägg ner laxbitarna och fräs klart, krydda med lite salt & peppar under stektiden.
4. Vänd ner crème fracieh, grädde & fiskbuljong och låt allt sjuda ihop under omrörning.
5. Sist smakar du av såsen med salt & peppar + citron.
Receptet har jag hittat hos Jennys matblogg!
Emelie