Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellis
    • Dessert
    • Tips
    • Bröd
    • Veckans recept
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • September2017
    • Maj2017
    • Mars2017
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2016
    • Juli2016
    • Juni2016
    • Maj2016
    • April2016
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat

Om ni är helt less på den vanliga lasagnen ni brukar göra, kommer nu ett dunder recept på en italiensk lasagne med parmaskinka och tomat. Det är den godaste lasagnen jag vet och är den ända lasagnen vi gör här hemma. Så något jag verkligen rekommenderar er att göra, passar perfekt att värma upp eller frysa in. 

 

Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat, 6-8 pers
Såsen, 1 liter

65 gram smör

1 krm vitpeppar
1 dl vetemjöl
7 dl mjölk
3½-4 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
ev. 1 krm riven muskonöt

Övriga ingredienser
15-16 lasagneplattor, ca 250 gram
350-400 gram tunnt skivad parmaskinka
6-8 fasta tomater, 800 gram
½ dl finhackad vitlök
2 tsk grovmald svartpeppar
ca 6 dl grovriven parmesanost
en ungsäker form, 32x22 cm, som är minst 3 cm hög. 

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop ingredienser till såsen. 
3. Sedan skär du tomaterna i tunna skivor. Finhacka vitlöken och blanda den med svartpeppar och ost (som blir ostblandningen).
4. Lägg ut en tunn bottenskyla av den vita såsen i formen (ca 2 dl). Täck sedan såsen med 4 lasagneplattor, sedan på med 1/4 av parmaskinkan och 1/4 av ostblandningen. 

5. Upprepa detta tills du har 4 lager. Överst ska det vara ett runt lager sås och riven ost. 
6. Sätt i mitten av ugnen och gratinera i 30 min. 
7. Servera med en god sallad. 

 

Sofie

2013-04-21
3kommentarer

Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat

Om ni är helt less på den vanliga lasagnen ni brukar göra, kommer nu ett dunder recept på en italiensk lasagne med parmaskinka och tomat. Det är den godaste lasagnen jag vet och är den ända lasagnen vi gör här hemma. Så något jag verkligen rekommenderar er att göra, passar perfekt att värma upp eller frysa in.    Italiensk lasagne med parmaskinka och tomat, 6-8 persSåsen, 1 liter 65 gram smör 1 krm vitpeppar1 dl vetemjöl7 dl mjölk3½-4 dl matlagningsgrädde1 tsk saltev. 1 krm riven muskonöt Övriga ingredienser15-16 lasagneplattor, ca 250 gram350-400 gram tunnt skivad parmaskinka6-8 fasta tomater, 800 gram½ dl finhackad vitlök2 tsk grovmald svartpepparca 6 dl grovriven parmesanosten ungsäker form, 32x22 cm, som är minst 3 cm hög.  Såhär gör du: 1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Blanda ihop ingredienser till såsen. 3. Sedan skär du tomaterna i tunna skivor. Finhacka vitlöken och blanda den med svartpeppar och ost (som blir ostblandningen).4. Lägg ut en tunn bottenskyla av den vita såsen i formen (ca 2 dl). Täck sedan såsen med 4 lasagneplattor, sedan på med 1/4 av parmaskinkan och 1/4 av ostblandningen.  5. Upprepa detta tills du har 4 lager. Överst ska det vara ett runt lager sås och riven ost. 6. Sätt i mitten av ugnen och gratinera i 30 min. 7. Servera med en god sallad.    Sofie

Föregående inlägg

Ugnsbakade havrebollar

Nästa inlägg

Mini chokladkaka med banankräm

Till bloggens startsida

foodporn