
Hemmagjord wrap
Gjorde en väldigt enkel men riktigt god lunch idag! Det fick bli en hemmagjord wrap med supergod fyllning efter inspiration från ett instagramkonto. Det tog inte alls lång tid att göra men blev väldigt bra och var alldeles lagom som lunch. Det som är bra är att fyllningen går att variera i oändlighet så det går att göra precis som man vill ha det.
HEMMAGJORD WRAP
2 äggvitor
2 ½ msk valfritt mjöl (havremjöl, grahamsmjöl, vetemjöl...)
1 krm salt
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
2. Tillsätt mjölet och saltet
3. Bred ut smeten till en cirkel antingen i en non-stick form eller på ett oljat bakplåtspapper som sedan läggs i en bakplåt. Gör inte cirkel för tunn och inte heller för tjock utan ligg på något mellanting.
4. Grädda i ugnen 5-6 minuter på 200 grader.
5. Fyll din wrap med valfri fyllning. Här är ingredienserna till min fyllning: 1dl keso, 1 ½ msk pesto, 1 msk mango chutney, 2 hackade soltorkade tomater, 4 skivor kalkon, tomat, paprika, sallad.
Johanna
Veganska bananpannkakor
Det går alldeles utmärkt att göra goda pannkakor om man inte äter ägg eller om man saknar det hemma i kylskåpet :)
INGREDIENSER (för 1 person):
Havregryn 2 dl
Valfri mjölk, t.ex. mandelmjölk eller havremjölk 1 dl
Banan 1 st
Salt
Olja att steka i, t.ex. olivolja eller kokosolja
1. Mixa havregrynen tillsammans med lite salt i en mixer.
2. Tillsätt mjölk och mixa igen.
3. Skär upp bananen i mindre bitar och mixa sedan tillsammans med resten av degen.
4. Stek mindre pannkakor på svag värme.
Emelie