Hembakat bröd
Jag äter inte mycket mackor längre nu för tiden. Jag överkonsumerade det verkligen förut, jag kunde äta säkert fem ”rundmackor” (polarbröd) på raken till mellanmål. Men då och då blir jag sugen på att ta en macka. Idag var en sån dag men vi hade inget tilltalande hemma. Vad gör man då? Man bakar sitt eget. Med inspiration från hannalicious hallonbröd gjorde jag dock ett neutralt bröd så att man istället kan leka med påläggen. INGREDIENSER 2 dl mandelmjöl 3 ägg 1/2 dl kokosolja Krossade linfrön Solroskärnor Valnötter Pumpakärnor Hallon (jag ersatte med 1 tsk kanel istället) Vispa upp äggen och blanda ner övriga ingredienser (Jag använde ungefär ½ dl av vardera frön/nötter). Häll smeten i en oljad/smörad brödform och baka i ugnen cirka 10 minuter på 250 grader. Ett tips är att äta med jordnötssmör på, tillsammans med äppelklyftor och jordnötssås! HOMEMADE BREAD 2 dl almondflour 3 eggs ½ dl coconutoil Grounded flaxseeds Sunflowerseeds Walnuts Pumpkinseeds Raspberries (I used about 1 tsp cinnamon instead) Whisk the eggs and add the other ingredients (I used about ½ dl of all the seeds/nuts). Pour the batter in a greased breadform and bake in oven for about 10 minutes at 250 degrees Celsius. A little tip, spread some peanutbutter on top of the bread and eat together with apple slizes and some peanutbuttersauce! Johanna